soni -> RE: razvojna (12.3.2008 9:28:21)
|
Naj ti povem našo izkušnjo. Tudi moj se je usločeval močno nazaj, zato smo se tudi mi napotili v razvojno ambulanto. Le tam ga je sestra najprej zmerila in stehtala, nato pa ga je zdravnica najprej opazovala s kamero, nato pa preizkusila njegove "gibalne sposobnosti". Pri tem je ugotovila, da bomo hodili na fizioterapijo 1 krat tedensko. K njej pa na redne kontrole. Na fizioterapiji te najprej naučijo pravilnega rokovanja z otrokom- handling, kar je zelo dobrodošlo, ker tega drugje še nisem zasledila. TO bi nam morali pokazati že v materinski šoli! Sedaj po dveh mesecih pa Lan že prav pridno telovadi različne gibalne vajice s pomočjo fizioterapevtke. Na blazini, valju,..... V začetku mi je bilo kar hudo, ker je močno jokal, vendar po nekaj terapijah mu je to postalo v veselje in se sedaj velikokrat prisrčno smeji in glasno komentira. So pa tudi dnevi, ko noče sodelovati , ali pa je utrujen, tedaj pa tudi malo jokamo. A prvi znaki uspeha se že kažejo, zato le pogumno naprej. Se pa pozanimaj, če boš hodila na fizioterapijo, da lahko dobiš blazino za razgibavanje na recept, ker je drugače zeloooo draga.
|
|
|
|