pomladno_dete -> RE: LUPINCA ALI KOŠARA? (12.3.2008 23:55:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinas nam so v materinski šoli rekli, da za otroke ni najboljše, da so veliko v lupinici. in ker se mi veliko vozimo, se mi je zdejo super, ker je punčka lahko lepo iztegnjeno pančkala v avtu. ja, točno tako sem razmišljala ene dva, tri mesece nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. v trgovini so rekli ja seveda, v košari naj se vozi, patronažne pravijo, da ja, seveda, lupinica krivi hrbtenico, skombiniraš 1+1 in za daljše vožnje, hu kaj lepšega ---> košara. pa še prijatelji vozijo tako in še marsikdo ... košare se reklamirajo tudi kot atestirane za vožnjo in sploh. no, pa so me potem na tem forumu (in na bambino tudi) fajn nakurili, da če sem znorela, pa vozit s košaro v avtu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo v vednost; vem, da vas veliko tako vozi, ampak vseeno je bolje voziti otroka samo v lupini (ne v tej 2v1, v klasični). najbolj me je prepričal en odgovor, da malo daljše vožnje, tudi če so dokaj pogoste, ne škodijo toliko, se pač mal več ustavljaš. pri opozorilih glede lupinic ciljajo bolj na to, da otroka nimaš vse dneve ali pa vsak dan par ur noter ... kar nekateri jih imajo, recimo hranijo jih v njej ali pa imajo lupino namesto ležalnika ali celo za spanje oziroma za na sprehode - in to je tisto, kar pediatri odsvetujejo. lupina je v prvi vrsti namenjena vožnji, pa četudi je ta občasno malo daljša in je otrok malo dlje v neravnem položaju. če to ni vsak dan, ni take frke. ne vem, no, jaz bi mralex11 svetovala nakup navadne lupine, ne te 2v1, čeprav verjamem, da je praktična. Zraven pa en do ravnega raztegljiv športen voz in je zadeva rešena. Trdo košaro lahko tudi dokupite. Ali pa vzamete komplet 3v1, niso tako dragi, pa še vse dobite skupaj. Lahko pa zraven voza in lupine dokupite tudi mehko košaro z ravnim dnom. Odvisno, kaj vam je bolj všeč. Skratka, košara ni nujna, če je le voz pravi, lupina pa je. Nujna za kupit, mislim.
|
|
|
|