Bruhanje zelenjave (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Bombažek -> Bruhanje zelenjave (11.3.2008 19:03:56)

Ojla! Imamo malce poseben problemček. Naš mali (9m) bruha po hranjenju, ampak samo kadar mu dam krompirček ali zelenjavo za jesti. Mu pripravim teko, da je okusno tudi meni-malo prepražim in dušim, par zrnc soli,...ni samo na vodi kuhano. Pa poje eno žličko, drugo nato zbruha, pa bruha še mlekec od prejšnjega obroka. Se najprej malo kremži, potem pa vse ven leti. Me zanima, če mu lahko dajem samo sadje in mlečne stvari za jesti, ker tole z zelenjavico je samo matranje. Kaj bi storile ve?
Pa še nekaj! Glede na to, da sadja nimamo domačega, kaj bi ve dale-npr. kupljene breskve ali Hipp, Frutek,... varianto?

stellam -> RE: Bruhanje zelenjave (11.3.2008 20:14:09)

Ne vem kaj bo to bilo...koliko časa pa že tako bruha? ko je moja bruhala, sem jo potem imela nekaj dni na dieti
in sem ji vse obroke razpolovila na pol. Pa dajala sem ji star suh kruh za papat.

MADMAX -> RE: Bruhanje zelenjave (12.3.2008 20:51:26)

No imava skor isti problemček, moj sonček je star 11 mes pa poje kakšno juhico ali zelenjavo 1x do 2x na teden če imava srečo drugče mu gre vse na bruhanje.
Najraje je mlečne stvari( skutke, gresolino, keksolino, čokolino) ter sadje ( kupljeno sveže ter frutki ), zato jeva večinoma samo to.
Nekaterim otrokom se določena hrana gabi zato lahko pride do bruhanja.

anju -> RE: Bruhanje zelenjave (13.3.2008 6:07:12)

zgleda da ga res nekaj odvrača od zelenjave. pomojem se ni treba dosti sekirat in mu daj jsti kar rad poje. z zelenjavo pa lahko poskusiš ponovno čez nekaj časa. čez teden dva, mogoče bi "pozabil" da mu ni bila všeč. in kaj bo narobe, če mu kdaj kupiš kak frutek? recimo beskov - vsaj veš da so breskve v njem vipavske, ajdovske. tiste breskve, ki jih kupuješ zadnja leta v trgovini pa so vse uvožene, neokusne, nič sočne...
a pašte, riža tudi ne mara? riž bi lahko tudi s sadjem pripravila.

Bombažek -> RE: Bruhanje zelenjave (13.3.2008 12:58:23)

Ja, drugo hrano mu dajem, rižek in podobno kar rad je. Sem mu danes dala skuto, pa jo je tudi bruhal. Tako da mogoče noče hrane, ki ni čisto spasirana. Bom poskusila zelenjavo ponovno dajati v rižolino, pa potem počasi na bolj konkretne koščke. Ja, saj pravim, tole uvajanje hrane je pa pravo diplomiranje!!!

tonja -> RE: Bruhanje zelenjave (13.3.2008 16:32:18)

Mojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se tudi začne obračat, če mu ne stečkam dobro hrane, tako da držim pesti, da je krivo samo to.

Stran: [1]