skrajšan delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Bombažek -> skrajšan delovni čas (11.3.2008 18:55:23)

Me zanima, ali katera od vas koristi skrajšan delovni čas po porodniški. Koliko ur delate? Kdo in koliko plača tiste ure, ko niste v službi?
Ali je katera koristila uro odmora za dojenje? Ste imele plačano od delodajalca, ali ste si plačale same?
Hvala, hvala! Naše ženske na socilani ne znajo nič razložit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

onur -> RE: skrajšan delovni čas (11.3.2008 18:59:16)

Imam sodelavke, ki delajo 4 urni delovni čas. Plačo dobiš samo za 4 ure, za 4 ure pa plačilo zavarovanj. Za bolj natančnejše informacije poglej zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih oz. spletno stran CSD Šiška.

Hans -> RE: skrajšan delovni čas (11.3.2008 21:09:17)

Jaz delam 4 ur in dobim zato 4 ure plačo, celo malico in potne stroške, dopust je sorazmeren. Za štiri ure pa mi prispevke plačuje socialna. Meni je super. Če si to finančno lahko privoščiš ti priporočam.

tajtaja -> RE: skrajšan delovni čas (12.3.2008 11:16:40)

dopust je sorazmeren. Z

Ko je sorazmeren?
Po številu dni mora biti enak, le da ga pač koristiš 4 ure?
Tako je bilo pred tremi leti, ko sem prvič koristila to možnost, sedaj bom drugič, pa upam, da se ni kaj spremenilo.

Hans -> RE: skrajšan delovni čas (12.3.2008 13:36:44)

Meni je šefica ravno včeraj razlagal, da imam dopusta sorazmeren delež. Prosim za informacije če katera ve kaj več.

caillou -> RE: skrajšan delovni čas (13.3.2008 8:32:11)

Ja za vsak dan dopusta, ti pač vzamejo polovični dopust (po štiri ure ne). Če delaš enkrat manj kot vsi ostali, imaš poleg plače tudi dopusta polovico manj.

Kar se pa tiče skrajšanega delovnega časa po zakonu, pa pomeni, da se ti v skupno pokojninsko dobo šteje polna delovna doba (leto za leto ), v podjetju kjer delaš, pa ti teče polovična delovna doba (leto za pol leta). To razliko do polne pokojninske dobe in vse prispevke, pa ti plača država.

kofetek2010 -> RE: skrajšan delovni čas (13.3.2008 8:36:49)

Dopusta imam 28.dni - čist isto kot, če bi delala 8 ur. In regres sem tud dobila v celoti.

caillou -> RE: skrajšan delovni čas (13.3.2008 8:41:32)

Ja seveda ga imaš jana, saj delaš vsak dan po štiri ure. Se pravi da za vsak dan koristiš en dan dopusta, ki pa ga štejejo kot polovičnega.

didikaa -> RE: skrajšan delovni čas (13.3.2008 11:04:29)

po dnevih je dopust isti, po urah pa polovico

Stran: [1]