onur -> RE: lešnikovo pecivo (11.3.2008 18:52:00)
|
Evo Noel. Pošiljam ti recept za lešnikovo ledeno torto, je za si prste obliznit. Samo fajn jo namoči. LEŠNIKOVA TORTA biskvit: 4 jajca 12 dag moke 12 dag sladkorja pol pecilnega praška Iz beljakov narediš sneg in potem postopoma v sneg vmešaš sladkor, nato jajca (eno po eno) in na koncu še moko v katero že prej vmešaš pol pecilnega praška. Mešati moraš zelo počasi, da sneg ne pade, ker drugače ne bo biskvita. Ko imaš pripravljeno maso jo zliješ v pomaščen tortni model in ga položiš v toplo pečico. Pečeš pri 180–200 0C, približno 10–12 minut. Ko je biskvit pečen ga pustiš v tortnem modelu, da se ohladi in ga nato namočiš z določeno vrsto kompota. krema: polovica margarine polovica masla 20 dag sladkorja v prahu 4 rebra čokolade (najboljše če je milka) 5 jajc 10 dag praženih lešnikov V 5 rumenjakov daš 20 dag sladkorja v prahu in penasto vmešaš. Če želiš manj sladko kremo, potem je bolje če daš samo 10–12 dag sladkorja v prahu. V to penasto maso vmešaš polovico margarine in polovico masla. Ko to dobro premešaš dodaš 4 rebra čokolade, ki si jih že prej naribala, kot parmezan. Na to dodaš še sneg, ki si ga stepla iz 5 beljakov. Ta čas ko pripravljaš kremo, v pečici (cca. 180-200 0C) popražiš 10 dag lešnikov. Lešniki morajo biti temne barve, vendar moraš paziti, da jih ne zažgeš. Ko so lešniki popraženi, jih oluščiš in zmelješ ter dodaš v kremo. To kremo, ki si jo pripravila jo daš na vrh biskvita, ki ga imaš v tortnem modelu in daš zamrzniti v hladilno skrinjo. Torto lahko pripraviš tudi tri dni prej in jo vzameš ven tisti dan, ko jo želiš ponuditi gostom. Ko jo vzameš iz hladilne skrinje, jo vzameš ven iz tortnega modela in jo namažeš s sladko smetano (lahko tudi s čim drugim) in po želji okrasiš. Potem torto, daš nazaj v hladilnik (ne v hladilno skrinjo) in jo vzameš ven preden jo ponudiš gostom. Dober tek.
|
|
|
|