lešnikovo pecivo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Noel -> lešnikovo pecivo (11.3.2008 16:05:43)

Ali ima kdo kakšen dober recept za kakšno sladico iz mletih lešnikov?




onur -> RE: lešnikovo pecivo (11.3.2008 18:52:00)

Evo Noel. Pošiljam ti recept za lešnikovo ledeno torto, je za si prste obliznit. Samo fajn jo namoči.

LEŠNIKOVA TORTA


biskvit:
4 jajca
12 dag moke
12 dag sladkorja
pol pecilnega praška

Iz beljakov narediš sneg in potem postopoma v sneg vmešaš sladkor, nato jajca (eno po eno) in na koncu še moko v katero že prej vmešaš pol pecilnega praška. Mešati moraš zelo počasi, da sneg ne pade, ker drugače ne bo biskvita. Ko imaš pripravljeno maso jo zliješ v pomaščen tortni model in ga položiš v toplo pečico.
Pečeš pri 180–200 0C, približno 10–12 minut. Ko je biskvit pečen ga pustiš v tortnem modelu, da se ohladi in ga nato namočiš z določeno vrsto kompota.


krema:
polovica margarine
polovica masla
20 dag sladkorja v prahu
4 rebra čokolade (najboljše če je milka)
5 jajc
10 dag praženih lešnikov

V 5 rumenjakov daš 20 dag sladkorja v prahu in penasto vmešaš. Če želiš manj sladko kremo, potem je bolje če daš samo 10–12 dag sladkorja v prahu. V to penasto maso vmešaš polovico margarine in polovico masla. Ko to dobro premešaš dodaš 4 rebra čokolade, ki si jih že prej naribala, kot parmezan. Na to dodaš še sneg, ki si ga stepla iz 5 beljakov. Ta čas ko pripravljaš kremo, v pečici (cca. 180-200 0C) popražiš 10 dag lešnikov. Lešniki morajo biti temne barve, vendar moraš paziti, da jih ne zažgeš. Ko so lešniki popraženi, jih oluščiš in zmelješ ter dodaš v kremo. To kremo, ki si jo pripravila jo daš na vrh biskvita, ki ga imaš v tortnem modelu in daš zamrzniti v hladilno skrinjo.

Torto lahko pripraviš tudi tri dni prej in jo vzameš ven tisti dan, ko jo želiš ponuditi gostom. Ko jo vzameš iz hladilne skrinje, jo vzameš ven iz tortnega modela in jo namažeš s sladko smetano (lahko tudi s čim drugim) in po želji okrasiš. Potem torto, daš nazaj v hladilnik (ne v hladilno skrinjo) in jo vzameš ven preden jo ponudiš gostom. Dober tek.






Muca Copatarica -> RE: lešnikovo pecivo (11.3.2008 19:21:16)

Uuuu, to moram pa jaz tudi sprobat, ko imam okrog sebe same sladkosnedce.




Lia25 -> RE: lešnikovo pecivo (12.3.2008 17:47:10)

http://www.mojirecepti.com/sadje/lupinasto/lesniki.html




Noel -> RE: lešnikovo pecivo (13.3.2008 21:31:01)

Hvala!




asso -> RE: lešnikovo pecivo (14.3.2008 10:33:34)

Jaz pa bi samo to dodala, da sploh ni potrebno posebej tepst beljakov in rumenjakov. Vse skupaj in prav lepo se speni ter tudi biskvit pride super.
Manj dela...




Stran: [1]