Stavka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


linika -> Stavka (11.3.2008 9:46:27)

Pozdravljene!
Naša punčika že osmi dan stavka pri dojenju. Začelo se je prejšnji ponedeljek, potem v četrtek sem otipala prvi zobek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], vendar punca še kar noče. Lepo pa se doji, ko je že čisto mačkasta preden zaspi in takrat, ko jo vidim, da se zbuja, ko je budna, pa noče in se dere, kot da jo iz kože vlečem, če samo vidi dojko. Stara je šest mesecev in 10 dni.
Kaj pa vem. Je imela katera tudi take težave. So zobki krivi, mogoče prihaja še drugi? Se odstavlja?
Zdaj me sicer preveč še ne skrbi, ker se ponoči še lepo doji (ponavadi 3X), tako, da se verjetno ponoči vsaj malo naje in napije. Me pa malo žuli, ker noče adaptiranega mleka.
Vsaka tolažba bo dobrodošla.
LP




pikalonca -> RE: Stavka (11.3.2008 9:52:47)

Mogoče se ti pa res počasi odstavlja. Naš tadrugi je bil tudi tak, saj je tudi okoli 6 meseca začel protestirat in je jedel le zjutraj, ponoči po 3 krat in zvečer, skratka takrat ko je bil zaspan. In tako honorarno smo se dojili do 9 meseca. Pa ste že začeli z uvajanjem GH? Ker takrat se potem pri določenih otrokih pozna, da se manj dojijo, saj dovolj dobijo GH.
Če vidiš, da nima spremembe v razpoloženju (da ne joka več kot ponavadi), če so pleničke polne, potem se nič sekirat in se pač dojita takrat ko bo ona hotela.




ThinkPink -> RE: Stavka (11.3.2008 10:10:40)

Tudi moja se je okoli 6m začela sama odstavljati. Od 5,5m dalje se je na dojki raje igrala kot vlekla, od 6m pa je postala kar jezna, če sem ji ponudila dojko. Zdaj bo stara 7m in se že skoraj mesec dni doji le še enkrat ponoči, čez dan pa več ne, saj mi je posledično tudi pričelo zmanjkovati mleka. Pri tvoji je pa možno, da so zgolj zobki, sploh če noče tudi flaške. Saj boš videla...




Dadi -> RE: Stavka (11.3.2008 10:45:49)

pomoje se odstavlja...
Naša pupa je tudi zagnala tak vik in krik pri 9 mesecih ko sem jo hotela pristavit...tako dva sva se kar nehale dojit-kot bi odrezal.
Drugi mulček bi se pa še zdaj dojil pomoje, če ga ne bi pri 13 mesecih odstavila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




anckabancka -> RE: Stavka (11.3.2008 14:30:43)

Ne vem. Naš tamlajši je imel kar naprej taka obdobja, že pri 4 mesecih, pa sva se uspela vseeno polno dojit do 6 meseca. Nekaj časa se ni hotel niti dojiti, niti goste hrane. Jaz pa sem dobivala sive lase. Še najbolj je jedel v spanju. Sem ga kar dvignila in priklopila.
Pa tudi drugače je bil bolj pri tamalih in zelo neješč otrok do enega leta. Potem pa se mu je odprlo in sedaj je ko tavelik. Pri 14 mesecih poje več kot njegov leto in pol starejši bratec. Odstavil se je pa šele prejšnji teden. Pa še to verjetno zaradi moje nosečnosti (3 mesece).

Linika, mogoče ima tvoja hčerkica eno tako obdobje, ki jo bo minilo. Svetujem ti, da vztrajaš in si tudi izčrpaš mleko, da ti ga ne zmanjka. Mogoče se bo kmalu spet začela normalno dojiti. Škoda bi bilo, da bi pri 6 mesecih morala na adaptirano mleko. Pa pristavljaj jo medtem, ko spi.  (npr. zvečer preden greš spat jo dvigni in podoji)

Če se ti bo pa dokončno odstavila, pa nimaš kaj... Pa kasneje ne boš imela problemov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




piškotika -> RE: Stavka (11.3.2008 14:55:38)

Si slučajno noseča? Mleko v nosečnosti spremeni okus in morda je to lahko razlog za odstavljanje.




Stran: [1]