Nastya -> Ukvarjati se s športnom ali ne med nosečnostjo ? (11.3.2008 7:40:17)
|
Slišala sem že več teorij o tem, da če ženska veliko miga, telovadi, skratka se med nosečnostjo veliko ukvarja s športom, da veliko lažje in hitreje rodi. Potem sem slišala, da če je preveč intenzivna, da so pri porodu mišice preveč utrujene in da je še težje..itd..skratka takšne in drugačne fraze.Npr. imam pa sodelavko, ki vsak dan prehodi v en hrib po 1 uro in je še vsak dan po 30 min na sobnem kolesu in je vsa hiperaktivna in jaz imam občutek, da njen otročiček sploh ne počiva, ampak je ves čas v pogonu (je pa v 6 mesecu). Sedaj pa me zanima, jaz pa nisem ravno ne vem kakšna športnica, sploh nisem, niti sedaj ko sem noseča 5 mesecev. Na začetku nisem smela, ker sem krvavela itd. in sem imela strogo počivanje. Sedaj pa si tudi ne privoščim ne vem kakšne telovadbe, razen sprehoda včasih malo hitreje včasih malo počasneje, opravljam vsa gospodinja dela, se pravi po stopnicah gor in dol s sesalcem itd..se pravi nič posebnega. Sem pa se sedaj resno začela spraševati, da mogoče bi pa sedaj bil skrajni čas, da začnem bolj migat, da bo mogoče potem pri porodu kaj lažje, da ne bom vsa zakrnela (po domače povedano).Niti pa mi ni moja gin. nič namignila kaj bi bilo dobro (čeprav se mi je stanje sedaj umirilo in je vse OK). Dajte mi svetovati ve, ki imate zagotovo glede tega izkušnje kaj in kako ?! Hvala !
|
|
|
|