Muca83 -> Rada bi se bolj zdravo prehranjevala (10.3.2008 22:22:30)
|
Potrebujem kak nasvet. Upam, da mi bo katera znala svetovati. Torej... spet sem v obdobju, ko sem se malo zavedla svoje nezdrave prehrane in življenjskega stila nasploh. Pa bi najprej začela pri hrani, potem pa naprej, če me mine volja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] No, moj problem: Ne jem zelenjave. Nobene. In to odkar pomnim. Pa sem vedno zdrava kot riba, edino zdaj imam probleme, ker mi nekako ne uspe donositi otroka in mi je tudi to dalo misliti. Torej, vse diete in napotki za zdravo življenje vsebujejo zelenjavo, zelenjavo in zelenjavo. In zato ne vem kaj točno naj jaz jem. Edina stvar, ki jo še spravim vase in spominja na zelenjavo je surov korenček, vložene kumarice in kuhan grah. Moj dan pa izgleda nekako takole: zjutraj vstanem, grem delat, začnemo ob 7h, ob 9h imamo v službi kavo in rogljiček (ali podobno). Potem imam ob 12h pol ure malice v firmi, skuhati se ne da nič, pogreti tudi ne. In to je prva točka, kjer bi rabila kak nasvet kaj pojesti, da bi bilo čimbolj zdravo, pa ne vsak dan isto. Zdaj ponavadi pojem kak sendvič, ali pa sirovo štručko ali podobno. No, ob 15h grem ponavadi domov, kjer si kaj za jest pripravim. Ampak, ker pripravljam samo zase (moj pride šele okrog 17:30 in ponavadi ne je nič posebnega, ker ima kosilo v službi), se meni pač ne da na dolgo komplicirati in pridejo v poštev hitro pripravljene jedi v stilu testenine s kako omako, ki jo imam zmrznjeno, mlečni riž, šmorn, burek, pomfri, ocvrt sir, včasih celo ocvrt oslič in podobno. Zvečer pa ponavadi ni potrebe po večerji, ker vmes še kako sladkarijo pobašem vase. Nisem debela, imam precej prevelik odstotek telesne maščobe, pa nimam namena hujšat s kako dieto, ker delam na zanositvi (če bo pa kaj dol šlo pa tudi prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Samo res bi rada bolj zdravo prehrano. Se opravičujem, če sem bila predolga in upam, da se bo našel kdo s kakim pametnim nasvetom. Tudi če priporočite, da se obrnem kam drugam bom zelo vesela in hvaležna.
|
|
|
|