otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

katka87 -> otroški dodatek (10.3.2008 14:11:44)

hej kako ste?
mene pa zanima ali bo moja mami še vedno opravičena do otroškega dodatka zame, če jaz vložim otroški dodatek za hčerkico. ali s tem ko jaz vložim vlogo ona izgubi to pravico?
hvala

gaya24 -> RE: otroški dodatek (10.3.2008 14:51:18)

Če si še vedno vzdrževan družinski član, torej če si še študentka, pol bo tvoja mama dobivala še naprej otr. dodatek. Js bom tud zdaj vložla za otr. dodatek, ko bom rodila ampak bo moja mami za mene še vedno dobivala, ker sem študentka

katka87 -> RE: otroški dodatek (10.3.2008 15:58:07)

in katere dohodke morm js dat notr?

Antilopa -> RE: otroški dodatek (10.3.2008 16:05:42)

vse, ki se tičejo dohodnine

katka87 -> RE: otroški dodatek (10.3.2008 17:33:15)

moje al še kake druge? od mami recimo al pa od partnerja?

*bubyka* -> RE: otroški dodatek (12.3.2008 0:21:07)

hm...mogoče bo mal čudno vprašanje...

ampak v kakšnem primeru pa moja mami nebi več dobivala otr. dod....sem pa še študentka, ampak me ne preživlja. nima nobenih stroškov z mano? Hodim v službo(preko študenta) in redno na fax.

birdy -> RE: otroški dodatek (9.5.2008 19:46:04)

IZVIRNO SPOROČILO: *bubyka*

hm...mogoče bo mal čudno vprašanje...

ampak v kakšnem primeru pa moja mami nebi več dobivala otr. dod....sem pa še študentka, ampak me ne preživlja. nima nobenih stroškov z mano? Hodim v službo(preko študenta) in redno na fax.

Ne bo jih dobivala ko boš ti končala fax al pa če ne bo dala vloge sploh.
Pa če ji ti ne daš potrdila o šolanju tud ne more več otroških zate dobit.

sazi -> RE: otroški dodatek (9.5.2008 20:53:50)

sem pa še študentka, ampak me ne preživlja. nima nobenih stroškov z mano? Hodim v službo(preko študenta) in redno na fax.

moja prijateljica, ki v takih okoliščinah tudi živela ni več doma, je imela z mamo urejeno preživnino, otroške dodatke pa je prijateljica dobivala zase in je tudi sama oddajala vlogo

Matejčika -> RE: otroški dodatek (13.5.2008 13:00:57)

Je pa možno, da tvoja mati da vlogo za OD za tvojega otroka in bi morda dobila večji OD. Ampak to bi morala preračunati, kaj se vam bolj splača. Zgubila pa ga tvoja mati nebo, če boš ti vložila OD za svojega otroka.

Stran: [1]