Anonimen -> RE: Svetujte glede € in gradnje (10.3.2008 18:22:38)
|
Po moje hiše z cca. 150m2 s parcelo in vso papirologijo, lastnim načrtom, pod 30 mio ne narediš (sem tudi jaz še na tolarjih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Kakšna pa je končna cena, je odvisno, kje bo stala hiša (Goričko ali Ljubljana, kjer so že cene parcel enake cenam izgrajene hiše), ali zidaš tipsko hišo ali po posebnem načrtu, kakšna je matična osnova, na katero hišo postavljaš (če imaš skalo, je nekaj drugega kot barje), kakšne materiale uporabljaš (lahko kupiš ena navadna okna v Bauhausu ali ti jih naredijo po meri - trikrat večja cena), kvadratura, kakšna je komunalna opremljenost (če imaš vse možno, so ti prispevki ulala dragi)... Do sedaj še nihče ni naredil izračuna, koliko hiša dejansko stane. Tudi če npr. delaš tipsko montažno, še vedno rabiš parcelo, klet ali osnovno ploščo, del načrtov, pa še se kaj najde. Naju je npr. pred samo gradnjo samo dograditev lastne poti prišla 1 mio sit. Jaz vama, preden se sploh lotota kakšnihkoli nakupov pacele, svetujem, da se najprej dobro informirata po internetu (www.podsvojostreho.net , ponudba montažnih hiš), da si ustvarita vsaj približno sliko. Saj se da, je pa veliko živcev in odrekanja in lastnega dela.
|
|
|
|