joca -> kako odstraniti neostik (9.3.2008 18:57:10)
Ima mogoče katera kakšno idejo kako odstraniti neostik iz lesa. Poleti sem kupila mrežo proti komarjem in ker se mi je skoz odlepila sem jo na okno zalepila z neostikom. Zdaj pa sem jo vtrgala dol in so na lesu ostali madeži od neostika. Okna pa so bila predtem sveže pobarvana pa me zanima če ima katera kakšen nasvet kako to odstraniti ne da bi preveč poškodovala okna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Hvala že vnaprej
urskas -> RE: kako odstraniti neostik (10.3.2008 8:29:28)
poskusi s čistilnim alkoholom.
joca -> RE: kako odstraniti neostik (10.3.2008 17:42:27)
kje pa dobim ta čistilni alkohol in ali ne bo šla z alkoholom tudi barva dol? Hvala za nasvet bom probala , še vendo pa so dobrodošle še druge ideje.
urskas -> RE: kako odstraniti neostik (11.3.2008 9:18:38)
najprej probaj z navadnim alkoholom (za rane), ali pa s čistilnim bencinom (ki se dobi v kemi-trgovinah). Ne barva ne bo šla stran. Barve so občutljive na nitro razredčilo ali kaj podobnega.
joca -> RE: kako odstraniti neostik (14.3.2008 14:28:57)
hvala za nsvet. sem probala z alkoholom pa ne gre, verjetno bo šlo z bencinom, samo ga moram iti kupit.
Caarmen -> RE: kako odstraniti neostik (4.4.2008 13:14:01)
Imam zelo bedast nasvet.... malo segrej s fenom potem pa s prstom "razmaži" gor in dol in se bodo naredili svalki...