dohodnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Natty5284 -> dohodnina (9.3.2008 16:39:16)

Pozdravljene...Zanima me ena stvar, in sicer...Kako je letos z uveljavljanjem otroka?Namreč moj je ločen in pravi, da bi za otroka moral poslat vlogo do konc januarja...pa ni vedel...zdaj naju pa zanima kaj lahko nardima, da lahko uveljavlja polovico za otroka?Se sploh še kaj da?

Anonimen -> RE: dohodnina (9.3.2008 16:42:30)

Ko bo dobil odločbo se lahko pritoži.

lelaval -> RE: dohodnina (9.3.2008 19:57:36)

Ko bo dobil odločbo se lahko pritoži

Ampak bo potem kasneje dobil dohodnino nazaj

Natty5284 -> RE: dohodnina (9.3.2008 20:47:21)

pa lahko vloži pritožbo kljub temu, da je to njegova napaka?

sazi -> RE: dohodnina (9.3.2008 20:56:50)

Ja, lahko. Je bilo tako razloženo v januarju, ko so se oddajali ti obrazci, da kdor bo zamudil, se potem pritoži, ko dobi odočbo, le upoštevano je kasneje in opsledično kasneje pride do svojega denarja.

katjes -> RE: dohodnina (9.3.2008 20:58:17)

Seveda, v maju bomo začeli dobivati inf. dohod. odločbe. Čas za ugovor bomo imeli 30 dni od prejema. In v temu roku bomo lahko ugovarjali za vse napake pri dohodkih ali pa pri vzdrževanih družinskih članih.
Bo pa trajalo, ker bodo pritožbe začeli reševati šele v septembru - in posledično bodo tudi vračila dohodnine toliko kasneje.

benika -> RE: dohodnina (9.3.2008 22:28:26)

Seveda, v maju bomo začeli dobivati inf. dohod. odločbe.

Z ačeli jih bodo pošiljat konec marca.

CVETKA25 -> RE: dohodnina (10.4.2008 12:38:30)

A to pomeni da ce si mati samohranilka z otrokom v lastnem gospodinjstvu ti ne bojo avtomatsko upostevali olajsave za tega otroka?

maruškaŠ -> RE: dohodnina (10.4.2008 12:57:18)

IZVIRNO SPOROČILO: CVETKA25

A to pomeni da ce si mati samohranilka z otrokom v lastnem gospodinjstvu ti ne bojo avtomatsko upostevali olajsave za tega otroka?

Ce otroka uveljavljas ze med letom pri placi - potem ga bodo upostevali tudi v dohodnini (ker bodo takšne podatke dobili od tvojega delodajalca). Če pa med letom ne uveljavljaš olajšave za otroka - potem pa moraš naknadno sporočiti na davčno.

benika -> RE: dohodnina (10.4.2008 13:31:03)

Če si ga imela lani prijavljenega v dohodnini, ti ga bodo upoštevali tudi letos, drugače pa ne.

smigli -> RE: dohodnina (10.4.2008 15:08:48)

Poglej na netu DURS, kjer je obrazec UGOVOR, ravno tega sem jaz danes izpolnjenega poslala, ker sem misnla, da se lanski podatki ne obnavljajo, da so vključeni vzdrževani člani. Pa sem se zmotla in so mi poslali položnico, sem preverla in ugotovila, da se lahko pritožim.

lp

Felicita -> RE: dohodnina (10.4.2008 16:37:47)

bom pa še jest pristavla lonček in vprašala za eno kolegico, ki se ji sanja ne, kaj nej nardi:
menjala je službo in ji niso upoštevali dveh otrok. ok, se pač pritoži na izračun in dobi nekaj denarja nazaj.
problem je, ker je njena starejša hči z delom preko SŠ zaslužila tisto 'mejo' olajšave (kolikor pač je - 2.600 al 2.800€) in je dobila SVOJO odločbo, seveda pa nič za plačat.
Torej, se tej moji kolegici splača prijavit oba otroka (mlajša ni imela nobenih dohodkov); ali kaj spremeni to, da je hči dobila svojo odmero oz. kaj pomeni to za hči, če jo mama prijavi kot vzdrževanega člana?
Hvala za kakršnokoli pomoč.

Stran: [1]