Dinki
|
Dinki, prosila bi te, če bi lahko malo opisala, kaj vam je predlagala, kake vaje oz. na kak način se igrajte. Vem, da so vaje prilagojene za vsakega otroka, ampak se mi zdi, da so to ful koristni nasveti za vse mamice. Uf, bom poskusila, čeprav so te vaje zmer bolj podobne jogi in niso tako zelo enostavne , ampak se mi zdijo fajn, tako vsaj vem kaj z njim početi ko sva na tleh. Tit postaja zmeraj bolj zahteven in noče biti skoraj nič več sam. če sem pa jaz poleg njega ali oči je pa vse OK. No, fajn jih je npr. kotaliti, torej da osvojijo tehniko obračanja na trebuh in nazaj. Pomembno je, da ko leži na trebuhu, mu stegneš rokico, nasprotno nogo pa mu pokrčiš in ga počasi prevališ. Titu je bilo to včeraj luštno. vzpodbujati ga, da se v smeri urinega kazalca vrti na trebuhu za igračo, v obe smeri! ga daš ležat na trebuščka na svoje iztegnjene noge, on pa ima svoje nogice kot bi sedel, le malo zasukane...ma je ful težko opisat . Še ena je, da ima nogice pod ritjo in mu skupaj tišiš podplatke, torej da nima nogice obrnjene na notri in ga tako malo guncaš na svoji nogi. Žoga napihljiva, ne preveč velika, premera kakih 20 cm. Daš nejga sedeti med noge in mu daš žogo pred njega in se tako igra z njo.... kar koli se igra, je pomembo, da se ne odriva z nogicami, s podplatki. Pravi, da se avtomatsko začnejo odrivati z nogicami če čutijo podlago. Ni fajn, da se postavljajo na noge, to mi je še enkrat rekla, da je plazenje tako pomembna stopnja v razvoju, da naj jih nikar ne postavljamo na nogice, da sami pridejo do te stopnje ko je čas. Upam, da ti bo kaj koristilo od tega kar sem ti napisala. če te kakšna vaja bolj konkretno zanima me pa vprašaj.
< Sporočilo je popravil Dinki -- 7.10.2008 8:50:16 >