terida
|
GH: Jaz tudi vse sama doma kuham, čeprav je prav smešno, ko kuhaš samo 3 koščke korenja. In potem je tega tako malo, da se s paličnim mešalnikom skoraj nič ne zmiksa in je treba z vilicami pretlačit. Smo pa do zdaj poskusili samo korenček (po začetnem navdušenju ga potem naslednje dneve ni skoraj nič več pojedla) in krompir (tu je šlo bolje). Ker sem do zdaj polno dojila, smo na novo začeli tudi s čajem. Kupila sem ji lonček od Tommee Tippee, kjer mora z usti skupaj stisnit, da kaj priteče. Danes sem ji prvič to dala in nisem čisto prepričana, da je pogruntala kako se dela. Ali pa je pa ji čaj ni všeč, ker prav dosti ni spila. A ima tudi katera od vas ta lonček ali ste bolj na Aventovih? Jogurt: meni je patronažna rekla, da se ga lahko da pri 6 mesecih. Dojenje: Tudi Eriko zanima vse kar se okrog dogaja, ko se je treba dojit. Zunaj jo že zelo težko dojim, ker se non-stop obrača in mora vse videt. Doma je bolje. Vedno jo dojim leže in navadno se kar podoji "v miru" (beri: brca kot nora in se z nogami odriva od mene, z rokami pa me vleče za lase, modrc ali majico, a se vsaj ne sunkovito obrača proč - ko to počne zunaj mi vsakič skoraj bradavico odtrga). Sicer pa se čez dan doji še vedno približno na 3 ure. Spanje: Ponoči je še vedno pridna - med 22h in 7h se zbudi 1x ali pa celo nikoli (to je bolj redko). Je pa postalo bolj problematično dnevno spanje. Včasih mi je zares veliko spala čez dan, zadnje čase pa spi 4-krat po pol ure. Zobki: Prvi spodnji enki se počasi pridružuje še druga, tako da je bila danes kar sitna in jokava, kar ji sicer ni kaj dosti podobno. Tudi bolj topla je bila kot navadno, tako da sumim, da ima malo vročine. Nisem ji še pomerila, ker imamo tisti "termometer duda", ki ji ni preveč všeč. Calgela pa še nimam, a bom šla ponj jutri, ker vidim, da vašim pomaga. Sem pa vseeno malo skeptična a naj ji to dajem, ker sem videla na spletni strani ene lekarne, da vsebuje tudi etanol. Ampak, če oni pravijo, da se lahko uporablja od treh mesecev naprej, potem bo to verjetno res... M: Tudi jaz je še vedno nimam, čeprav me je za vikend nekaj tako zbadalo, da sem bila prepričana, da bo to to. Pa ni bilo. Tudi prav. Voziček: Jaz jo imam še vedno v košari. Sem jo prejšnji teden prestavila v športni voziček, pa ji ni bil všeč. Samo tudi v tem ne bo mogla več dolgo bit, ker hoče okrog gledat. Ne vem... bom še kakšen dan počakala in potem spet poskusila s športnim. Jantarjeva ogrlica: Lahko katera na hitro razloži kaj je to in za kaj je dobra?
|