jagoda80 -> RE: Krema za telo (10.3.2008 11:09:45)
|
Tudi naš enoletnik ima zelo suho kožo, tako po obrazu kot po telesu. Po nogicah in rokicah se mu včasih naredijo rdeče luskice. Besede pediatra: Ah, to je ta ekcem pri dojenčkih. Še najbolj pomaga OLIVNO OLJE, ki ga kupim v lekarni (po nasvetu patronažne v šoli za starše). Najboljše od vsega, kar sem sprobala. Boljše kot mandljevo olje. Namažem ga, ko je še moker in potem samo popivnam z brisačo. Za obraz pa BEPANTHEN 2x na dan. Pa koži škodijo vsa tekoča mila, ker se ne sperejo dovolj, tako da ga jaz umivam s trdim baby milom pod pazduho in ritko ali pa samo z vodo. Pa napišem kaj vse smo še sprobali, pa je povzročalo suho kožo: Tekoče Nivea milo + šampon za dojenčke - ful izsušilo kožo in lasišče, kljub temu, da sem mazala z oljem; Johnson olje z aloe vero - ful izsušilo otrokovo kožo (meni pa je ok); Weleda mleko za telo z ognjičem, pa krema za obraz z ognjičem - pri obeh dobil suho in rdečo kožo. Zelo fajn se pa za telo obnese tudi Bubchen mleko za telo - izsuši manj kot mleko drugih proizvajalcev. Uporabljamo tudi Bubchen šampon in kremo za ritko - oboje ok.
|
|
|
|