sazi -> RE: S porodniške na porodniško (10.3.2008 11:46:19)
|
(sazi nisem te razumela glede tistih 2 tednov zaposlitve, kaj si imela v mislih?) sem šla še 1x pogledat, pa sem se zmotila - v bistvu ti zmanjka 6 tednov (med koncem te porodniške in nastopom nove) Sem pa jaz določila v zakonu razumela drugače, kot so ti razložili na CSD-ju. Ne bom trdila, da sem nezmotljiva, ampak res upam, da so ti prav povedali, da ne bo potem kakšnega razočaranja. Ker jaz sem razumela, da če na dan nastopa porodniške nisi zaposlen, potem se ti porodniška ne obračuna glede na tvoje plače oz. porodniške, ampak jo dobiš 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo v zadnjih treh letih. Kot rečeno (ampak težje izvedljivo, če nikogar ne pozneš) pa je, da se ravno pred nastopom porodniške zaposliš, si na dan porodniške zaposlena in ti gre potem v izračun za porodniško zadnjih 12 plač(porodniških), če ti pa za kak mesec manjka, se pa vzame tistih 55% minimalne plače. Pa še ti mi je čudno, da moraš papirje oddati najkasneje do 18.6. Ker kolikor sem jaz raumela, naj bi jih oddali 30-60 dni pred PDP. Jaz sem jih oddala 1 teden pred nastopom porodniške, torej 35 dni pred PDP, pa je bilo vse v redu.
|
|
|
|