dskubin -> RE: (Južna) Primorska - 2.del (25.6.2008 11:10:23)
|
Mah, jaz mislim, da je vse odvisno od ljudi, ki tam delajo in od vodje vrtca, kako komu kaj dovoli. ko sem jaz delala v vrtcu, smo imeli une pol ure kofetkanja takrat, ko so otroci spali (nikakor to ne more biti takrat, ko se izvaja program), pa še med kofetkanjem smo vedno kaj ustvarjali oz. pripravljali za skupino. Ampak če je tam pač ena lenčina, **** - ne pomaga nič ne nov in moderen vrtec, ne kvalitetne igrače in niti oh in sploh program. lahko ti otroka več nauči in zna boljš z njim delat čistilka, kot pa ena diplomantka, tko je to. Morš pa verjet, da je tvoj otrok v najboljši skupini z najboljšimi ljudmi, pa tudi starši bi mogli sami več naredit za to, da bi se delalo dobro - če veš, da sosednja skupina v istem starostnem obdobju veliko več pozornosti daje delu z otroci, ustvarjanju,... v tvoji skupini pa se ne dogaja čisto nič - mislim, da za to sigurno obstajajo neki vzvodi, ki staršem omogočajo ukrepanje. Vrtcu ne plačaš samo varstva, ampak tudi vzgojo in izvajanje programa, ki je določen v kurikulumu. In oni so za to dolžni poskrbet. Če pa delajo še kaj več, pa hvalabogu, tudi taki so.
|
|
|
|