asso -> RE: (Južna) Primorska - 2.del (21.5.2008 9:11:27)
|
Dobro jutro tudi od mene iz šihta. Sicer ne vem še za koliko, ker seveda v petek pričakujem koze... upam, da ne bojo zamujale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] IZVIRNO SPOROČILO: NAVT Kahla: pri nas nismo glih zgled, za hitro odvajanje od plenic - našemu Aljoši se nikamor ne mudi. Ga bom morala malo vzet v roke. Ampak naj povem, da prehitro forsirat s kahlico bolj škodi kot koristi. Prvi znak, pri katerem vemo, da je otrok "pripravljen", je sploh ta, da se zaveda spuščanja iztebkov/izločkov. Pri čemer znajo bit fantki bistveno kasnejši od punčk. Naš Aljoša je bil star že 2,5 leti, ko je zaštekal, da tisto kar teče, gre iz njegovega luleka ven. To, da hodijo otroci kakat na kahlico vsak dan ob isti uri je zgolj neka rutina oz. dril, daleč od tega, da bi bila zadeva zavestna in kontrolirana. Sej pri tej starosti ni fora v tem, da se otroka odvaja od plenic. Fora je v tem, da se otrok počasi začne privajati na kahlico, da vidi, da tudi to obstaja in potem počasi skapira. Moj primer je ta, da je Nastia pri enem letu dobroooooo vedla povedat, da hoče kakat. Ni bila neka rutina.. je bila prav zavestna zadeva. dobro za lulat ni še bilo ampak vseeno. Meni je olajšala veliko dela (ni bilo umazanih riti in poraba plenic se je zmanjšala). Brez plenice pa je bila dva meseca pred njenim drugim letom. No, lahko pa se pohvalim, da ponoči jo še vedno ima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Seveda druga zgodba je pri ta drugi. Kahlo je imela bolj za igračko. Nikoli je nisem silila, pač sem jo posedla in če se je drla sem jo pustila, da gre dol. Ampak se je počasi s polaganjem na kahlico navadila, da je ta za kaj pridelat not. Pa nikoli ne pustit samega otroka na kahli, ker lahko se zgodi, da ko pridete nazaj imate celo kopalnico namazano z dr***...!!! Ta večja je sedaj pri dobrem letu in pol pokapirala, da se kaka in sicer na školjki... Prava starost za odvajanje od plenic je od 18 mesecev naprej, seveda pri tem so izjeme. Nekateri kasneje, drugi prej. Ampak jaz še vedno pravim, raje prej kot kasneje...
|
|
|
|