N _ B -> RE: javorjev sirup (8.3.2008 8:05:47)
|
Jaz sem pred leti naredila kuro z Badal mal sirupom. To je izvleček kanadskega javorja. V bistvu se naredi napitek iz tega sirupa, limoninega soka, vode ter mlete sladke paprike. Jaz paprike nisem dajala noter. Poleg tega napitka, ki ga spiješ cca 2,5 litra dnevno (5 obrokov po 0,5 litra) ne uživaš nobene druge hrane. Dodatno le piješ vodo, nesladkan šipkov ali metin čaj. Kuro naj bi trajala 10 dni. Prvih 7 dni se telo očisti nadaljne tri dni pa naj bi šli kg dol. Po 10-ih dneh imaš tri dni prilagajanja na normalno hrano, kar pomeni, da obrok napitka postopoma nadomestiš z jabolkom in potem z juho oz. lažjo hrano, da takoj ne zapacaš in obremeniš želodca. Izgubila sem 7 kg. 2 kg sem potem dobila nazaj. Bolj kot izguba teže mi je bilo pa v zadovoljstvo, da se je telo prečistilo in sem se veliko bolje počutila. Naslednje leto in pol nisem vedela, kaj je glavobol ( pred tem sem imela skoraj vsak drug dan migrene) in sem imela več energije. Samo počutje med kuro je bilo dobro, le po enem tednu sem se naveličala skoz istega okusa in sem sanjala o čem drugem, Res je pomembno, da redno piješ ta napitek, ker pri meni je prišlo do krize, ko smo šli na en hrib. Mi je ratalo slabo in vrtelo se mi je, ampak ko se popila je bilo uredu. Bil je napor in je telesu manjkalo hrane. Med dojenjem jaz te kure ne bi delala.
|
|
|
|