ZmajTolovaj
|
Veliko pa vas piše, da so že samostojno sedeli. Zanima me, kako to mislite?? Naša je, kot rečeno, od 3. meseca na tleh. Imamo tudi srečo, da uživa pri tem, kot vidim, ni pri vseh tako. Od ležanja na hrbtu in opazovanja smo šli počasi na sukanje na bok, čedalje bolj in bolj, dokler se ni obrnila na trebuh. Potem je bil nekaj časa na trebuhu in se tako igrala; potem se je začelo plazenje nazaj, se pravi samo odrivala se je z rokama, ni pa šla naprej. To je menda tudi pogost pojav, kolikor sem zasledila. Skratka, to je trajalo doldo, skoraj dva meseca, vmes je postajala čedalje stabilnejša in pri ene 6m sem jo posadila na ritko in je sedela, ene dvakrat jo je sicer zaneslo in se je prevrnila, sicer pa je kar sedela. To sem bolj malo prakticirala, ker se je vseeno rada plazila po tleh (še zmer rikverc), začela se je tud obračat okrog na trebuščku, če me razumeš, kaj mislim. Potem pa ritko v zrak, pa na vse štiri, pa guncanje sem in tja, to je bila tudi kar dolga faza. Postavila se je na roke in noge in rit gor, kot da bi delala most. No in potem ji je prejšnji teden ratalo, da se je sama vsedla. Dvakrat poskusila in zdaj obvlada . Se je pa tudi pri treh, štirih mesecih s hrbta dvigala v sedeč položaj, ampak samo v naročju, ko sem jo dala na tla, je bilo OK. Aja, pa še zaleča se je naprej plazit prejšnji teden, približno takrat ko posedat. Čez noč, ti povem. Nekateri se ne plazijo, nekaterim paše samo ležat, nekateri preskočijo to in se dvigajo, taka je tudi moja nečakinja, no, kakor kateri otrok. Je Paštetka lepo povedala, da sta njena ko dan in noč.