Aspirin ali lekadol (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Aspirin ali lekadol (7.3.2008 20:22:23)

Ima katera probleme z migreno? Meni je g. rekla da naprosina ne smem, povedala sem ji da mi lekadol ne pomaga in mi je dejala da lahko vzamem aspirin! Veliko jih pravi da aspirina ne. Kaj menite ve?

BUŠICA -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 20:23:30)

se ve da se aspirina ne sme!!!!!!!!!!!!!!!!!

N _ B -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 20:23:33)

Lekadol.

Hans -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 20:33:36)

se ve da se aspirina ne sme!!!!!!!!!!!!!!!!!

mene tudi mučijo hudi glavoboli in mi je rekel da lahko lekadol.

šnucika -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 20:59:57)

lekadol
(aspirin redči kri,možnost krvavitev)

Vrtnica79 -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 21:02:35)

IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

lekadol
(aspirin redči kri,možnost krvavitev)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Seven* -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 21:04:17)

dva lekadola.

Anonimen -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 21:09:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ima katera probleme z migreno? Meni je g. rekla da naprosina ne smem, povedala sem ji da mi lekadol ne pomaga in mi je dejala da lahko vzamem aspirin! Veliko jih pravi da aspirina NE? KAJ MENITE VE?

Kaj menim. Poznam nosečnice ki preventivno celo nosečnost jemlejo Aspirin zaradi zapletov v preteklosti.Ne poznam pa nobene, ki bi morala celo nosečnost jemati Lekadol. Iz tega si pač potegnem nek zaključek...

Imam pa tudi jaz migrene in oboje našteto je kot bi jedel tik tak ali pez bonbone. Zato mi je osebna zdravnica svetovala da bolje en Nalgasin 550 v prvih 10 minutah kot pa škatla Aspirina ali Lekadola ali pa celo na inekcije da o Avamigrani in Imigranu sploh ne zgubljamo besed...

N _ B -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 21:19:47)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Kaj menim. Poznam nosečnice ki preventivno celo nosečnost jemlejo Aspirin zaradi zapletov v preteklosti.Ne poznam pa nobene, ki bi morala celo nosečnost jemati Lekadol. Iz tega si pač potegnem nek zaključek...

V tem primeru se ne jemlje običajni Aspirin, temveč Aspirin 100 Protect. Ena tableta Aspirina 100 (na recept!)vsebuje 100 mg acetilsalicilne kisline, medtem, ko tableta običajnega Aspirina, ki je v prosti prodaji vsebuje kar 500 mg acetilsalicilne kisline.

Sama sem ga jemala v drugi nosečnosti od 16. do 37.tedna preventivno z namenom redčenja krvi.

andie -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (7.3.2008 21:56:47)

Mene je tut dost bolela glava, ko sem bla noseča, nisem hotla jemat nobenih tabet.
Sam vem, kak so migrene zoprne, mene je matral najbolj prot koncu nosečnosti, ponavadi zjutri.
Mi je ginek. svetoval, naj spijem kavo, pol pa pod tuš in se izmenično tuširat s toplo in hladno vodo.
Ful je pomagal in večinoma me je pol nehla bolet glava,še posebi, če sm si glavo tut umila, ne sam telo.

Majuska -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (8.3.2008 0:32:00)

Aspirin lahko povzroči krvavitev, jaz ga ne priporočam ... jaz v teh primerih vzamem lekadol, ali pa se nalivam s čaji, ki jih priporočajo, meto, meliso ... 

Anonimen -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (8.3.2008 10:26:25)

IZVIRNO SPOROČILO: N & B

V tem primeru se ne jemlje običajni Aspirin, temveč Aspirin 100 Protect. Ena tableta Aspirina 100 (na recept!)vsebuje 100 mg acetilsalicilne kisline, medtem, ko tableta običajnega Aspirina, ki je v prosti prodaji vsebuje kar 500 mg acetilsalicilne kisline.

Sama sem ga jemala v drugi nosečnosti od 16. do 37.tedna preventivno z namenom redčenja krvi.

Seveda imaš prav jemlje se Aspirin 100 ali tako imenovani otroški Aspirin, moja prijateljica ga jemlje 2 na dan preventivno po naročilu G. In dobi pa se ga tudi brez recepta ne samo na recept.
In seveda imaš prav da so doze različne. Moj namen je bil samo da povem, da se tudi Aspirin jemlje in nič drugega...

Drugače pa saj sem že povedala da najbolje bi bilo nič toda pri pravih nevrološko dokazanih migrenskih napadih je tako Aspirin pa magari najmočnejši in prav tako Lekadol kot tik tak bonbon. Ne pomaga...
Prav gotovo pa je za navaden glavobol če se že ne da potrpeti bolje vzeti Lekadol kot pa Aspirin.

špelin@ -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (8.3.2008 20:22:58)

Drugače pa saj sem že povedala da najbolje bi bilo nič toda pri pravih nevrološko dokazanih migrenskih napadih je tako Aspirin pa magari najmočnejši in prav tako Lekadol kot tik tak bonbon. Ne pomaga...

Ja, žal res... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sama pač ne vzamem nič - drugače mi pomaga Naprosyn ali Imigran. Aspirina pa jaz ne smem jemati - tudi v nenosečem stanju ne.

Anonimen -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (8.3.2008 23:36:27)

Ja tudi jaz bi naraje vzela naprosin ampak mi gin. ni dovolila in sedaj se ubadam z tezkimi migrenami in trpim in počnem vse da nebi vzela nobene tablete. Tako kot je napisala ena Lekadol je zame kot bonbon zato pa rajši Aspirin.

Hvala sem za odgovore!

bastian111 -> RE: ASPIRIN ALI LEKADOL (9.3.2008 8:36:14)

Tudi mene je zelo bolela in še včasih močno boli glava. Ker navadnega Lekadola nisem mogla pogoltniti mi je če se ne motim na tem forumu svetoval naj poskusim vzeti ta novi Lekadol.In res je ko vzamem novi lekadol ne bruham po njem in mi celo mal pomaga.Sama pa dobro vem ,da ko boli pač boli, in bolečine se ne da opisat.Lp

Stran: [1]