enako ime in priimek kot... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

strunjancek -> enako ime in priimek kot... (7.3.2008 17:52:58)

Zanima me, če kaj pazite na to, da ne bi dale otroku takšno ime kot ga že kdo ima z enakim priimkom? Pišemo se namreč Kovačič, kar je kar pogost priimek in so skoraj vsa imena že zasedena. Všeč nam je npr. ime David, pa že obstaja Jan Kovačič. Kaj menite, ali se je s tem za obremenjevat ali ne?

Leli§ -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 17:57:40)

Mislim, da se s tem sama nebi obremenjevala. Sama imam v svoji občini dve punci s enakim imenon in priimkom in dobim pri zdravnikih vedno napačni rojstni datum in kraj. Potem vidijo, da se se zmotli in vsi se lepo posmejem. Kdaj je prav zabavno.

zvončica2007 -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 17:58:01)

Pardon, enkrat sem napisala David, drugič pa Jan. David je ime mojemu možu, odločamo se za ime Jan.

Šarki -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 18:05:35)

čao! tudi moja mami se je pisala kovačič p'reden se je poročila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
drugače pa mislim da je brezveze gledati če ima kdo isto

luckylucy -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 18:06:14)

Ja, problem nastane, če npr. ena oseba postane znana (v pozitivnem ali pa negativnem smislu), potem pa je za tisto osebo, ki se enako imenuje- isto ime in priimek lahko neprijetno ko je treba kje povedati ime, pa vsi pomislijo na tisto znano osebo, a ne?

Anonimen -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 18:11:26)

Se ne bi sekirala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj vcasih so itak dajali imena po ocetih in materah (mojemu dedku in ociju je enako ime, mami tudi - samo se pac drugace pise po poroki).

Kombinacija mojega imena in priimka se v SLO pojavlja manj kot petkrat, je pa v sorodu z nami ena pucnka z istim imenom, le brez j-ja.

Izberi tisto ime, ki ti je vsec.

Enolla -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 18:42:03)

Točno tako - izberi ime, ki ti je všeč in se ne obremenjuj s tem. Ime Jan mi je všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sazi -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 18:54:55)

meni pa ni všeč, da obstaja še ena z istim imenom kot jaz - no, ne vem, vsak po svoje
Če bi sama izbirala, bi dala tako kombinacijo, ki je še ni - ampak to je pri pogostih priimkih težko
ima pa naš sinko tako ime, ki jih že itak ni veliko v Sloveniji, tako da je verjetnost za isto kombinacijo minimalna

dulcinea -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 21:00:16)

Moja sodelavka ima v razredu dve punci z enakim imenom in priimkom in jih kliče po imenu in po kraju, kjer živijo. Tko da mal le poglej, kakšno ime boš dala, ker zna bit včasih tud otroku mučno.

Aja pa moja mami pa soseda imata enako ime pa priimek pa isto osebno zdravnico. Pa se je zgodilo, da sta bili celo isti dan, skoraj ena za druga pri njej in je pol mami prinesla domov zdravila za sosedo, ona pa njena. Še dobro, da je opazila, ker bi lahko bilo zelo slabo, če bi vzela napačna zdravila.

mateyka -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 21:11:27)

Pa se je zgodilo, da sta bili celo isti dan, skoraj ena za druga pri njej in je pol mami prinesla domov zdravila za sosedo, ona pa njena. Še dobro, da je opazila, ker bi lahko bilo zelo slabo, če bi vzela napačna zdravila.

o pismu, to pa nisem pomislila - pol pa ni tok vseen..
mogoče je pa koneckoncev fajn, da ma kak bolj poseben al pa redek ime? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Gina -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 21:22:40)

Sem gledala na statistični urad enkrat, pa se mi zdi, da je 5 oseb z istim imenom in priimkom kot ga imam jaz, v Sloveniji. Pa se čisto nič ne sekiram. Nisem vedela da kdo to sploh gleda, ko izbira ime otroku. Že tako je tako težko pravo ime najti....

CatJa -> RE: enako ime in priimek kot... (7.3.2008 22:29:49)

Za punčko predlagam Zvončica, za fantka strunjancek, pa prav gotovo ne bo enakega v Sloveniji.
Kako pa je tebi ime, da vidim, če paše zraven?

lelaval -> RE: enako ime in priimek kot... (8.3.2008 1:49:20)

Se nikoli nisem obremenjevala s tem.

glista -> RE: enako ime in priimek kot... (10.3.2008 19:07:40)

Jaz pa ne bi dala takega imena.

Felicity -> RE: enako ime in priimek kot... (11.3.2008 10:27:51)

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Se nikoli nisem obremenjevala s tem.

Enako.

Mijavček -> RE: enako ime in priimek kot... (12.3.2008 17:40:07)

Uf, jaz imam precej redko ime in ne najbolj pogost priimek, pa sta v Slo še dve . Slo je res majhna ampak komb. se lahko hitro podvoji, zato se jaz s tem ne bi obremenjevala preveč, saj tud za naprej ne moreš predvidet, kok otrok bo s tem imenom... 

jakoLUlana -> RE: enako ime in priimek kot... (12.3.2008 18:17:23)

IZVIRNO SPOROČILO: strunjancek

Zanima me, če kaj pazite na to, da ne bi dale otroku takšno ime kot ga že kdo ima z enakim priimkom? Pišemo se namreč Kovačič, kar je kar pogost priimek in so skoraj vsa imena že zasedena. Všeč nam je npr. ime David, pa že obstaja Jan Kovačič. Kaj menite, ali se je s tem za obremenjevat ali ne?

haha, a se res s tem obremenjujete?

Stran: [1]