Prvič na IVF. Kako poteka? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

mateja_goljev -> Prvič na IVF. Kako poteka? (6.3.2008 18:37:29)

Pozdravljene!
Imam vprašanje in problem. Dobila sem pismo iz konzilija, in tako moram biti v ponedeljek pri sestri Blanki. Pa tukaj nastane problem.Glede na prejšnjo menstruacijo bi moralo biti tako kot sva se s sestro zmenili, pa glej ga vraga namesto da bi jo dobila 19, povedala sem ji da imam krvavitve od zadnje menstruacije na vsake dva dni, pa je rekla da ni panike, da se bo do pondelka umirilo. joj moji živci so na psu, kadar imam kako stvar pricuri na dan... Mi katera lahko pove kako poteka prvi dan pri sestri, kaj dobiš, kako naprej potem. ali je takoj špikanje in kolko časa traja in kdaj je prvi ultrazvok, po kolkem času.

Hvala za pomoč.

36letnica -> RE: Prvič na IVF. Kako poteka? (6.3.2008 19:56:39)

Oj, Mateja!

Tudi jaz sem prvič na IVF. Pred 14 dnevi sem se morala oglasiti pri sestri Blanki, na GK, v ambulanti za IVF, kjer so mi natančno razložili kaj bom počela naslednjih 14 dni, vzeli kup podatkov in papirjev, ki sem jih  potem še dobro uro urejala od vrat do vrat, zato si tisti dan vzemi čas. Jaz sem dobila Superfact hormone, ki si jih vbrizgaš z inekcijo, večina žensk si jih baje v trebuh, mene pa najmanj boli v rami, presodi sama, kje ti je manj boleče, po 14 dneh, pa sem bila naročena na UZ pregled. Ker ni bilo vse ok - oz. sem imela med UZ menstruacijo, bom še ta teden nadaljevala z njimi in potem ponovni pregled itd....dokler ti ne rečejo, da je ok z jajčniki, da so se popolnoma umirili in sčistili in ti dajo še ene hormone za zraven - Menopur, za vzpodbujanje ovulacije. Tako so mi na hitro razložili! Drugače pa nič bat, vse ti natančno razložijo in dajo tudi v pisni obliki.

Upam, da sem ti vsaj malo olajšala skrbi. Drugače pa ne skrbi, ko boš prišla tja, si bolj zgrožen nad tem, koliko nas je, ki imamo težave z zanositviji, takšne ali drugačne narave, in kako si samo številka, ena izmed mnogih in si vesel, da se ti sploh kdo od osebja nasmehne in ti posveti malo več kot pet minut časa, še posebno če si prvič na IVF in ves zaskrbljen in poln vprašanj.

Lep večer.

mismis -> RE: Prvič na IVF. Kako poteka? (7.3.2008 12:29:21)

Pozdravljeni

na forumu Zanositev, Upajmo skupaj, boste našle temo IVF/ICSI, kjer se nahajajo uporabnice, ki so bile ali so v postopku IVF.
Če želita se jim/nam lahko pridružita, mogoče bosta tukaj našli odgovore na vajina vprašanja...

Stran: [1]