mamica študentka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

ina83 -> mamica študentka (6.3.2008 11:51:08)

Sem jezna kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Danes sem dobila odločbo od zrsz, da mi kot študentki ne pripada republiška štipendija. Sem absolventka in moj fant dela v šolstvu za polovični delovni čas. Januarja sem rodila. Nikoli nisem delala preko študenta, tako, da sem brez dohodkov in smo praktično odvisni od ene plače pa še ta za polovični delovni čas. Torej nam pripada 175 e starševskega dodatka, otroški dodatek še ne vem koliko je. In pol se grejo, da nej mamo otroke mladi, da bo država pomagala. Kako si pa predstavlajo da živimo, od zraka al kva? Pa sej jim je vseen. KLINC pa taka država!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.3.2008 11:57:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: mamica študentka (6.3.2008 11:59:15)

Tudi štipendija gre na prihodek.In če presegate potem pač ne dobite nič.Niste niti prvi niti zadnji

ina83 -> RE: mamica študentka (6.3.2008 12:01:14)

Nisem zaposlena, redna študentka, prvič zaprosila za štipendijo. Ja kaj pa naj se pritožim, če pa za 50e presega dohodek na družinskega člana?

Anonimen -> RE: mamica študentka (6.3.2008 12:03:09)

če ne presegate cenzus za socilano daj tam vlogo
pač tako je- to je življenje

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.3.2008 12:06:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Una -> RE: mamica študentka (6.3.2008 12:53:25)

IZVIRNO SPOROČILO: ina83

Sem jezna kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Danes sem dobila odločbo od zrsz, da mi kot študentki ne pripada republiška štipendija. Sem absolventka in moj fant dela v šolstvu za polovični delovni čas. Januarja sem rodila. Nikoli nisem delala preko študenta, tako, da sem brez dohodkov in smo praktično odvisni od ene plače pa še ta za polovični delovni čas. Torej nam pripada 175 e starševskega dodatka, otroški dodatek še ne vem koliko je. In pol se grejo, da nej mamo otroke mladi, da bo država pomagala. Kako si pa predstavlajo da živimo, od zraka al kva? Pa sej jim je vseen. KLINC pa taka država!

Se strinjam, kakšna država!!! Ampak država podpira rodnost do te mere, da imata starša svoje dohodke, ne podpira pa študentov, naj imajo otroke. Ti naj najprej doštudirajo, potem se pa odločijo zanje. Ne me narobe
razumet, ker sva skoraj na istem.

gaya24 -> RE: mamica študentka (6.3.2008 13:21:00)

Če hočeš štipendijo ti pol ostane edina možnost, da se prijaviš kot mati samohranilka.

maja&m -> RE: mamica študentka (6.3.2008 23:02:53)

Očitno ima fant tolikšno plačo,da presežete cenzus. A pa si dobro izpolnila obrazec?
Jaz sem jo dobila,pa sem takrata delala prek študenta.

mišk -> RE: mamica študentka (8.3.2008 22:40:43)

Kolk jst vem, naj bi vsaka mamica študentka dobila štipendijo, razen če ni podaljšala absolventskega staža![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jst je recimo samo zaradi tega nisem. Ker sem že drugo leto absolventka. Dobila pa bi štipendijo, če bi recimo ponavljala letnik. Ma, ni mi jasno...

Anonimen -> RE: mamica študentka (8.3.2008 23:10:34)

vsaka ne dobi štipendije,tudi zanjo obstaja cenzus,ki se ga ne sme presegati

Stran: [1]