Kako oprati... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Annny -> Kako oprati... (1.2.2005 11:13:48)

Živjo,

večkrat se nam zgodi, da plenica prepusti kakanje.
Zanima me, kako ve odstranite / operete kakanje iz oblačil, ki se perejo na 30 ali 40 stopinj C? Če perem na tej tempereturi, vedno ostane rjav madež, tako da moram 'ponoviti vajo' na 95 stop.
Nekatera oblačila pa so občutljiva in jih pač ne morem oprati na 95.
Ali pokakane oblekice pred pranjem namočite in v čem?

LP

tina.nika -> Kako oprati... (1.2.2005 11:16:10)

Ja, namočim jih v Vanish Oxi action. Men je super, sem ravno danes zjutraj preizkusla in je šlo vse dol.
lp, Tina:sloncek:

*maja -> Kako oprati... (1.2.2005 11:18:09)

Takoj, ko ti pokaka oblačilce, speri z malčno vodo, ne smeš pustiti da se zasuši, ker potem ne spraviš več stran. Jaz sem vedno najprej ornk sprala, da je šlo vse stran, potem sem pa še našpricala z astonishevim odstranjevalcem madežev in ni nikoli nič ostalo gor.

malika -> Kako oprati... (1.2.2005 11:19:08)

Jaz svetle,bombažne cotke perem vse na 95, tudi če na etiketi piše manj. Do zdaj je bilo vse OK in nisem nobene uničila in tudi lepo se je vse spralo. Pokakanih oblekc pa tudi nisem nikoli prej namakala.

Drugače pa tu in tam uporabim Vanish oxi-pri trdih primerih:)-

viv_ -> Kako oprati... (1.2.2005 11:53:48)

Mislim, da ni problema, da skoraj vse lahko preš na 60°C, saj otročka skoraj na 40°C kopaš :racka:

Aja, pa Vanish oxi 8)

Annny -> Kako oprati... (1.2.2005 17:04:30)

Hvala vsem za odgovore:rozica:
Torej- Vanish Oxi Action:)-

Ja, naša kaka 2x dnevno in to v taki količini, da zadnja dva dni ne zdržijo niti Fixies..pa smo poskusili vse: večjo plenico, drugo znamko,...vse je premočilo:grrr::sloncek:

Jančika_ -> Kako oprati... (1.2.2005 17:48:01)

Hm, jaz pa natrem z Vanish milom (najcenejša varianta Vanisha) in ni še nikoli kaj gor ostalo. Pa vse cotke perem na 40. Tudi praška nimam najdražjega.

asso -> Kako oprati... (1.2.2005 19:51:17)

Naša tudi kaka 2x dnevno (včasih celo 3x) in takrat je takšna pošiljka:)-:)-:)-:)-:)-, da jo nobena plenica ne zdrži. Ene 2 kg :)-:)-:)-robe naenkrat oz. v par rundah z razmakom par sekund tako, da niti še prva ne upije je že druga...

Stran: [1]