napoved davka od dobička (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

dana -> napoved davka od dobička (6.3.2008 9:51:54)

Do konca februarja je bilo treba oddati napoved davka od dobička pri prodanih delnicah. V letu 2007 sem prodala delnice (certifikate), zdaj me pa zanima ali bi mogla oddati to napoved glede na to da sem prodajal še certifikate. In če, ali sem zdaj prepozna oz. kaj naj naredim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Sem pa pozabila, ker sem obvestilo dala na en kup papirjev, v soboto sem pa pospravjala in našla to obvestilo.

sazi -> RE: napoved davka od dobička (6.3.2008 10:56:00)

Na spodnji strani piše, komu ni potrebno oddajat vloge . če padeš sem noter, potem ni nič narobe, ker nisi oddala.

http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe/dohodnina_za_fizicne_osebe_obrazci/dohodek_iz_kapitala/

Napovedi ne vložijo zavezanci, ki so:

• odsvojili dolžniške vrednostne papirje

• odsvojili kapital (ki ni dolžniški vrednostni papir) po 20 letih imetništva

• dosegli dobiček ali izgubo pri prvi odsvojitvi delnic ali deležev v kapitalu, pridobljenih v procesu lastninskega preoblikovanja podjetij, v skladu s predpisi, ki urejajo lastninsko preoblikovanje podjetij. Za prvo odsvojitev velja tudi prva odsvojitev podedovanih delnic ali deležev v kapitalu, ki jih je zapustnik pridobil v procesu lastninskega preoblikovanja podjetij v skladu s predpisi, ki urejajo lastninsko preoblikovanje podjetij

• dosegli dobiček pri odsvojitvi investicijskih kuponov, ki jih je imetnik pridobil z zamenjavo delnic pooblaščene investicijske družbe, ali delnic investicijske družbe, ki je nastala iz pooblaščene investicijske družbe, v postopku obveznega preoblikovanja pooblaščene investicijske družbe ali investicijske družbe, ki je nastala iz pooblaščene investicijske družbe, v vzajemni sklad, ali v postopku obvezne oddelitve dela sredstev pooblaščene investicijske družbe v vzajemni sklad, in to v roku ter po predpisih, ki urejajo to področje, pod pogojem, da je zavezanec odsvojil investicijske kupone, ki jih je pridobil z zamenjavo delnic iz lastninskega preoblikovanja podjetij za te investicijske kupone.

Irena88 -> RE: napoved davka od dobička (6.3.2008 12:03:44)

Če si prodala še tiste prve certifikate, katere smo dobili vsi potem ni treba.

dana -> RE: napoved davka od dobička (6.3.2008 12:50:05)

Hvala za odgovor Irena.

Stran: [1]