|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje
5.3.2008 19:08:19   
Mbee
Kaj si mislite o tem, da otroka če veš da je sit, previt in zdrav pustiš jokati, da zaspi, slišala sem že več različnih teorij pa ne vem kako nej se odločim, grozno mi je poslušat hčerko ko joka pa čeprav vem, da ji nič ne manjka vendar ne vem če je s tem, ko se odzovem na vsak jok ne razvajam preveč in se mi bo to "maščevalo" ko bo večja in ne bo hotela prespati noči?

_____________________________

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje
5.3.2008 19:40:21   
Naina
Jaz tudi nisem vedela, ali to upoštevati, ali ne. Srce mi ni dalo, da bi poslušala mojega ljubega dojenčka, neutolažljivo jokati. No, zato sem razmišljala kako zadevo speljati. Trenutno mi uspeva na naslednji način: Ob podoju se z dojenčkom ves čas gledava. Jaz ga nežno ogovarjam in božam. Po podoju ga zbudim (če slučajno zaspi) s tem, da podre kupček, ga stisnem še malo k sebi, ga poljubčkam, mu dam dudo, ga odnesem BUDNEGA v posteljico, kjer ga pobožam, ga poljubim in ga pustim, da se nekaj časa pritožuje z jamranjem ali nežnim jokom, nakar zaspi. V primeru, da se oglaša dalj časa, grem še enkrat do njega, ga pobožam, poljubim in mu povem, da bom ves čas ob njem, potem odidem iz sobe. Aja, pa v posteljici ima tolažilno ninico, ki jo gleda kadar ne zaspi takoj. Sine spi točno po 3 ure.

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje
5.3.2008 20:17:44   
Nenya
Dojenček joka ker nekaj rabi. Meni je neznosno poslušati jok, ker vem, da ni kar tako. Srce me boli za vse otročke, ki jih tkole pustijo, oni pa mislijo, da te ne bo mikoli več nazaj, saj ne ve, da še obsatajaš, ko te enkrat ni pri njih.

Se strinjam s tem kar je napisala Naina.

Ko jo daš spat naj bo budna a dremava, drži se rutine in jo dajaj spat ob isti uri, poskusi, da je čimbolj temno v sobi. Ko veš da je sita itd., jo naprej poskusi potolažiti v posteljici (božaj, poj ...), če ne deluje jo dvigni k sebi, pocrkljaj in daj nazaj, ne jo nosit ven in ne prižigat luči.

Priporočam Pantley, Elizabeth: Otroško spanje brez joka v sanje.  Ima nekaj koristnih predlogov.

Jaz si vedno rečem, še prehitro nas nehajo potrebovat za stiskanje in crkljanje, vzgoja bo še celo življenje, zdaj je še čist prezgodaj.

(odgovor članu Naina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje
5.3.2008 21:47:15   
Naja30
Pri enem mesecu jaz otroka ne bi pustila, da joka. To ni izsiljevanje. Nekaj rabi, pa čeprav samo tvojo bližino, dotik. In verjemi, ne bo se ti maščevalo. Moja hčerka je sama začela spat šele pri 11m, ko se je nehala dojit. Pa smo vmes imeli težke čase s spanjem. Jokati je pa nisem nikoli pustila več kot mogoče minuto.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje
6.3.2008 7:56:33   
sneška_
Zdaj  je tamala skoraj 7 mesecev in nikoli je nisem pustila da joka. Ker nočem da bi jokala brez potrebe pa tudi hočem je crklati .Otrok rabi mamico zraven sebe.  

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje
6.3.2008 8:38:07   
kristinaj
jaz naši ko zajoče med spanjem v usta dam dudko jo pobožam po glavci, lepo pokrijem in pupa spi naprej.....

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje
6.3.2008 10:00:33   
mateyka
Mbee, ne jo pustit jokat user posted image če pomaga to kar kristinaj omenja je ok (pri nas je isto delal ta nočni sistem - duda, šepetanje in božanje ne da bi jo vzeli v naročje), samo če pa ne, potem pa jo ne putit samo. vedi, da dojenčki rabijo bližino - tudi ponoči.
in šele en mesec je stara kakor vidim.. jest bi jo kr crkljala, če res želi, ker to potem rabi user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 6.3.2008 10:02:28 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje
6.3.2008 10:56:36   
Mbee
Ma sej nimam moči za to al kako nej se izrazim, jst jo enostavno ne morm poslušat k joka k se mi tok smili. Sej vem da ji nč ne manjka in da je vse kar rabi moja bližina, vseen mi je kako drugi vzgajajo svoje otroke, jst jo ne bom pustila jokat pa nej bo še tok razvajena. Ponoči sm probavala ta sistem božanja in uspavanja brez da bi jo vzela v naročje pa je delovalo samo če sm bila zraven, je že čist zaspala pa sm samo korak stran stopila do svoje postelje je bila že budna. Mogoče bom zvečer tko posteljo obrnila da bo ležala v svoji postelji zraven mene bom vidla če bo to kej bolš.

_____________________________

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?