malagala -> RE: klomifen (22.4.2008 14:13:59)
|
Posebno tiste, ki se prvič spuščamo v te vode, še ne vemo, kaj nas čaka...Zato je VSAKA izkušnja dobrodošla, saj sproži val razmišljanja in iskanja nadaljnjih informacij... Moja g. ni iskala diagnoz, ni probala s K., ampak me je samo napotila naprej v ambulantno za zdravljenje neplodnosti, dala mi je le napotnico za odstranitev pregrade. Pred tem nisem šla na noben postopek, v MB so mi tudi svetovali odstranitev pregrade, naredili krvne hormonske teste, ugotovili PCO in zdaj sledi terapija. Sama sem dr. vprašala, če bo potreben kak HSG ali laparo., pa je rekel, da najverjetneje ne. Klamidijski krvni test, na katerem sem bila negativna naj bi bil kar dober pokazatelj stanja jajcevodov, UZ in pogled v notranjost maternice pri posegu nista kazala na nobeno morebitno posebnost (izrastki ali kaj podobnega). Poudaril je le na težave z ovulacijami (hormosnko pogojene) in da se glede na specifiko pacientke odloči, kako bo s terapijo, ne gre vse po istem kalupu.. Meni se je zdela njegova razlaga prepričljiva, ne vem če ravnam prav. Glede na to, da imam težave s hormoni, bi se prej naročila na kak endokr. pregled, da vidijo kako in kaj. Določeno mero zaupanja v zdravnika pa moraš imeti, drugače je bolje iti drugam... Držim pesti za vse nas, lp
|
|
|
|