CUKRČEK -> RE: očiščevalni post (7.3.2008 17:56:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hanna M. pozdravljena, jaz imam danes 20 dan posta. Prvič sem imela 14 dnevnega že lani. Na post sem se dobro pripravila, veliko prebrala in ko sem se odločila ni bilo težav. Lani sem imela nekaj stranskih učinkov, (glavobol, lažja utrujenost, zobobol), vendar nič pretresljivega. Letos sem imela rahli glavobol le tretji dan, od takrat nič. Počutim se odlično, zjutraj zdaj celo tečem, kar nisem nikoli. Jem nič, pijem pa sveže stisnjene sokove in Breussov sok, ki se kupi v lekarni, dm, ali bolje založenih trgovinah. Na nekaj dni si skuham zelenjavno juho, (pojem samo vodo) da me malo pogreje, saj mi je občasno malo hladno. Če sem fizično dovolj aktivna, tudi tega ni. Ves čas hodim normalno v službo in opravljam ostale obveznosti. Počutim se super in razmišljam, da bi post podaljšala na 30 dni. Na dan zgubim cca. 20 dkg telesne teže, torej sem v času postenja zgubila cca.4-5 kg. Je pa zelo pomembno, da po postu začneš postopoma jesti, da ni prevelik šok za telo. Prav tako se priporoča klistir, (najbolje zjutraj, ko se zbudiš), s tem še dodatno pomagaš telesu, da se čisti. Potrebna je tudi temeljita ustna higiena, strganje oblog z jezika, ki se dnevno nabirajo. V času posta se zelo izostri tudi vonj, vsaj pri meni se je. Če se boš odločila zanj, ti ga priporočam, vsekakor pa se prej dobro pripravi. Srečno, H. No, kolikor razumem, si se enkrat že postila. ZAnima me , kako si potem prišla nazaj na normalno hrano. Presvidevam,d a recimo četrt jabolka za začetek. In potem nekje v 2-3 dneh na celega. KAj potem? KAk odnos si potem imela do hrane? Se je spremenil? KAj je to breussu sok? Namen njega? Sem nekaj brala o neki mešanici, ki jo je fajn pit, da prebava "ne zamre". Namesto klistiranja? Uf, res me je prijelo da bi poskusila. Moram še akj slišat oz. prebrat o tem. A si izgubljeno težo takoj dobila nazaj? Oz. bojim se tega, da bi telo začelo potem ful shranjevat hrano v zaloge, ko bi spet začela jest. Hvala za nasvete
|
|
|
|