Glavo zvija nazaj... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


HuAnita -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 19:48:50)

... že itak, ampak podnevi jo še nekako preprijemam, da je ne zvija, med spanjem pa jo zvije, da ima oči tam, kjer je tilnik:(. Nekajkrat sem ji pnoči 'popravljala' glavo naprej, pa se je zbudila:((, potem pa itak kriza...
Po nasevtu med. sestre (upam, da mi ni spet natrosila kakše bolane fore) ji glavico založim s kovtrom, ko gre spat, ampak čez pol ure je že kot labod - vrat stegnjen nazaj. Naj to pojutrišnjem omenim njeni pediatrinji ali naj bom raje tiho?




KIRA -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 19:52:45)

to povej huanita. ti bo pol vedla naprej svetovat.9nebesa
(upam, da ni ista kot una za palčko, hehe. :)-)




HuAnita -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 20:00:54)

tista je imela napisano dr. med. za imenom, gotovo:( to pa je bila 'le' med. sestra.
Me je ena klegica prestrašila, da bo treba na fizioterapije z njo hodit zaradi tega, midve pa sva veliko sami, pa tudi voziti v avtomobilu mi je ni preveč...




KIRA -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 20:13:59)

fizioterapije? kaj ima kake spastike ali kaj? mal razloži...




Anonimen -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 20:18:00)

Tudi Tibor je dolgo časa tako spal. Pa sta mi teta, ki je fizioterapevtjka, in tudi pediatrinja rekli, da to ni čisto nič narobe. Sta rekli, da se bo verjetno, tudi ob trmanju ob joku, metal nazaj. Narobe naj bi bilo samo v primeru, da bi imel glavico skozi zategnjeno nazaj, ker bi to pomenilo, da ta refleks z rojstvom ni popustul. Tako pa sta samo svetovali, naj ga pač vsakič, kot to vidim popravim in da naj ga hranim v naročju držeč tako da bo imel brado čimbliže prsi. Tako nekako. Med spanjem se ga pa iz hrbtne smeri ne sme nič zalagat, ker (tako so mi rekli že v porodnišnici) to sploži refleks, da da glavo nazaj.


Tole sem kopirala iz preteklih debat prav o tem.




jagoda -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 21:39:36)

Adam je že v porodnišnici tako spal - z glavico nazaj, pa so naju poslali v razvojno ambulanto pri 3.m. Tam so ugotovili, da je vse super in se normalno razvija in mu je pač pasalo tak spati. Je pa še kr neki časa po rojstvu tako spal. Pa sem ga popravljala, čes par sekund pa se je sam popravil nazaj po svoje:zmeden::zmeden::zmeden:

Aja, nikakor pa je ne smeš zalagat s pleničko ali čemerkoli drugim za vratom ali glavico, ker jo to še bolj vzpodbuja, da da glavico nazaj. Tako mi je povedala fizioterapevtka, potem, ko sem ga tudi jaz veselo zalagala za glavico:zmeden::zmeden::zmeden2::zmeden2: - po nasvetu prijazne med sestre in celo zdravnice v porodnišnici.

Ne sekiraj se - mislim da jo bo minilo. Če te pa zelo skrbi, prosi svojega pediatra, da ti da napotnico za razvojno ambulanto, kjer bo za to usposobljena zdravnica ugotovila za kaj gre!

LP




žiža -> Glavo zvija nazaj... (31.1.2005 23:16:41)

Jaz dam Saro ležat na sredo posteljice, potem se pa mala tolk časa kobaca, da prileze do vrha in ko je že čisto na vrhu, glave jasno ne more več naravnost držat, zato jo pa postran naštima. Sem sedaj obložila posteljico s peno, da se ne tišči ob letvice. Dem jo jaz tud že parkrat ponoči prestavljala, ampak se vedno zbudi z zvito glavo. Očitno ji tako paše. Pa njen oči tud tako spi, da ima glavo čist nekje drugje kot vrat.
:rozica:




Pikca -> Glavo zvija nazaj... (1.2.2005 0:05:48)

Ja, naju so pa poslali na fizioterapije, so rekli, da ima povečan mišični tonus. Sicer ponoči ima glavico naravnost, ampak podnevi se večkrat nazaj zvija - kadar ji kaj ni všeč, pa tudi, ko se trudi obrniti s hrbta na bok. Jaz nisem nič spraševala, ampak je pediatrinja sama opazila.
Lp, Pikca




BARBARA R. -> Glavo zvija nazaj... (1.2.2005 9:07:32)

Mi se spopadamo z enakimi težavami,kot Pikca.Že štiri mesece hodilo na nevrofizioterapijo.Sprememb zaradi tega ni.Ne vem čemu nas mučijo,saj tudi nič konkretnega ne odgovorijo,ko kaj vprašaš.V razvojni so pa čisto zadovoljni z njenim razvojem.Tako,da mi ni nič kaj jasno.
Jaz mislim,da bo minilo samo od sebe.Tudi sama fizioterapevtka tako pravi.
Uspešno rešite problem!

:muca:




tina.nika -> Glavo zvija nazaj... (1.2.2005 11:22:20)

Se podpišem pod post Splišni. Sedaj je stara dobrih 11 m., pa je vse ok.




Stran: [1]