|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hodite z otroki spat?
4.3.2008 12:52:29   
tinkatonka
Hoj!

Torej stanje pri nas je tako...

Ko se skopamo, pojemo večerjo,umijemo zobke, gremo v posteljo, se polubčkamo in takrat moj dvoletni Anej želi, da se mami uleže zraven njega. V temi. Potem klepetava kaj vse sva počela tisti dan in kaj naju čaka naslednji dan, ponavadi mu povem kakšno pravljico, potem ko vidim, da se je umiril, pa rečem, da mami gre, se objameva in polubčkava ter grem. Ponavadi se umiri in zaspi, ali pa me parkat pokliče na ves glas" mami Tina". No če je vztrajen grem nazaj in ga še malo umirim s kakšnim pogovorm, se polubčkava in spet grem. Takrat zaspi. Moj mož seveda pravi, da ga razvajam, crklam,.....No naj povem, da ko sem na službeni poti in ga daje spat mož te "predspalne procedure" ni. Se samo polubčkata, zapre vrata in Anej spi. Ko sem pa jaz doma, pa seveda obvezno crklanje z mamico.

Se tudi vam to zdi razvajanje? Jaz bi temu prej rekla crklanje. In Anej točno ve pri komu lahko kaj pričakuje.

Kako je pa pri vas?

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 4.3.2008 12:59:55 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hodite z otroki spat?
4.3.2008 12:58:58   
Šarki
meni se zdi da ni nič narobe. sploh če to tebi paše in ti ni odveč. se mi zdi da jih moro čim bl pocrklat k so še mejhni, sej se kmal naujo več hotl.

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2008 13:01:51   
tinkatonka
meni se zdi da ni nič narobe. sploh če to tebi paše in ti ni odveč. se mi zdi da jih moro čim bl pocrklat k so še mejhni, sej se kmal naujo več hotl.

Meni to sploh ni odveč. Ker tako in tako cele dneve delamo in tistih par uric na dan ko si z otrokom mislim, da tovrstno crklanje sploh ni napačno. Oziroma je celo dobrodošlo. V bistvu me malo tudi jezi dejstvo, da se mož zaradi svojega "mišljenja, da ga razvajam" temu "obredu" noče pridružiti.

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2008 13:06:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Se tudi vam to zdi razvajanje?

Uf, kje pa. To je ful pozitivno, kar počneta vidva z otrokom.

Pri nas je v bistvu dosti podobno. Midva se zrihtava za v posteljo, nato se vležem k njemu, preberem knjigico ali dve, nato ugasneva luč in se še malo hecava, nato pa Tibor sam reče, da naj grem, ker bo zaspal.
Je pa ta procedura odkar ima veliko posteljo, prej, ko je bil še manjši in je spal v mali posteljici, smo imeli navado samo lunco potegnit (tisto vrvico, da je lunca pela) in sem šla takoj ven iz sobe.
Pa se mi zdi bolje tako, kot je zdaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2008 13:07:02   
san
men se zdi to super. mi imamo tudi prav poseben večerni obred, pogovor in pravljice, zgodbice. s hčero sem tako hodila spat do 5 leta, s sinom pa tudi še sedaj hodim, jih ima 4. se lepo vse pomeniva in v miru zaspi. in še hči od zgoraj s pograda klepeta z nama. še prehitro bodo odrasli.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2008 13:07:55   
tajtaja
To ni nič slabega in nič narobe.
Jaz jih imam pet, pa se tudi zvečer cartamo...
Naš primer je sledeč. Skoraj dvoletna dvojčka običajno da zvečer spat oči(čez dan pa jaz). Imata ta veliki postelji eno ob drugi, se vleže med njima, se malo pocartajo, pa zelo hitro zaspita.
Maj bo star šest in kar zvečer pričakuje, da grem k njemu, pa ne samo lubčka, mi že naprej pove. Se moram pri njemu vlečt, mi kaj pove (trenutna tema bližajoči se roj. dan), malo ležim, pa rečem da se moram še npr. stuširat, ali kuhno pospravit ali kaj, pa mi čez nekaj časa sam reče:No zdaj pa lahko greš, bom spal.
Maša je stara enajst in ko mi pride zvečer jpovedat lahko noč, me samo gleda in tako mimogrede reče:Prideš? In seveda da grem. Včasih se vležem, mogoče enkrat tedensko, običajno pa se še kaj pogovorive, bolj na hitro.
No, ko jih vse opravim, mi reče 16 letnica,(pa ne vsak dan) kaj v mojo sobo te pa več nič ne bo???user posted image
In potem grem še k njej, mi tačas že pripravi čaj, kakšno rečeva. No, če se kaj ne strinjava, se hitro pobereva vsaka na svojo stran, včasih pa  tudi kakšen film pogledava skupaj v njeni sobi, sploh če je bolj solzav, pa v dnevni ne dobiva zelene lučiuser posted image .
In moj mož, se sprašujete?
Ta čas kraljuje v dnevni sobi z pilotom v roki. Ker ko pridem jaz, mu pilota zarubim.
Dolgi postopek, ni kaj, ampak so me otroci kar željni, vsak si zeli malo pozornosti samo zase.
Moj mož tudi pravi, da preveč kompliciram z ta velikimi, samo mama je pač mama. Meni tega časa ni škoda. Ker zdaj pri tej veliki vidim, kako čas bezi in kako hitro pride dan, ko si  mi bolj želimo njihove bližine kot oni naše!

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2008 13:09:34   
Šarki
sej pri nas tud bl tko hodmo spat. nika (3 leta) hoče vedno na kavču zaspat. mamo bl majhno stanovanje, soba je zraven dnevne tko da jo poj neseva not k zaspi. je pa tud čist odvisn kakšne volje sva, pa če je mož doma. on tud po cele dneve dela pa se mu poj ne da še zarad takih bedarij kregat nanjo. Tina (1 leto) pa ne zaspi če jo ne dam v posteljico.

takle mamo

wanted cash.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2008 13:09:43   
san
no, k nam se pa ponavadi še očka priklopi. se mi zdi, da se takrat vsi umirimo in se ogromno stvari pomenimo, sploh pri hčeri opažam, ima 9 let, da ji to zelo paše, ker nama takrat resnično vse pove.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2008 13:11:25   
blue sky
Meni se pa zdi lepo, da se pocrkljata pred spanjem in se mi ne zdi, da bi bilo to razvajanje.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 13:12:45   
tinkatonka
No super, zdaj vidim da nisem "čudna". Pomojem je mišljenje mojega moža tudi zato tako, ker seveda Anej vedno zahteva, da se jaz uležem zraven in ne mož, pa je mogoče malo užaljen. Po drugi strani pa je mož čisto sam kriv, da je temu tako, ker se nama nikoli ni hotel pri tem pridružiti, ker tega ne podpira.

Pa ne da ne podpira crklanja, daleč od tega, ampak pravi "da ko je čas za spat, mora otrok sam zaspat". Češ al bom še pri 15-ih z njim hodila v posteljo.. user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 4.3.2008 13:14:32 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2008 13:15:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Pomojem je mišljenje mojega moža tudi zato tako, ker seveda Anej vedno zahteva, da se jaz uležem zraven in ne mož, pa je mogoče malo užaljen.

Ja, jaz sem tudi pomislila, da ti je malo fovš.user posted image  Ali pa je malo ljubosumen. Mah, pusti ga pri miru, pač vsak po svoje.
Saj mama naj bi bila tista, ki naj bi v družini nudila varno naročje in to je to. Ata ima vlogo povezovati mladiča z zunanjim svetom, in dokler to opravlja v redu (oziroma verjetno to še pride), je čisto vse super in O.K.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2008 13:17:16   
Šarki
pa veš, mogoče je zato tko k tvoj hoče da se tamal bl po ¨moško¨ obnaša. da se ne bo skos mamice za kiklo držal.

wanted cash.

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2008 13:24:28   
tinkatonka
pa veš, mogoče je zato tko k tvoj hoče da se tamal bl po ¨moško¨ obnaša. da se ne bo skos mamice za kiklo držal.

Ja najbrž bo res touser posted image . Ne morte si mislit, kako je mojega moža skoraj kap zadela,ko je par mesecev nazaj moj sin našel eno mojo zlato torbico za k večerni toaleti in si jo je z največjim ponosom obesil čez rame, ter se prišel pokazat očitu, kako fajn torbico ima. Ga je skor kap zadela, ni vedu al bi se smejl,l ali bi bil hud. Pol pa pravi" Anej, daj to stran, to je za punčke" user posted image . Jaz sem pa pokala od smeha zraven, pa niti ne toliko zaradi dvoletnika z žensko torbico, ampak zaradi šokiranega moža in njegovega pogleda.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2008 13:24:29   
lelčy
men se ne zdi da je to razvajanje, tudi jaz svojo ckrljam preden zaspi

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2008 13:27:12   
Šarki
ha ha hauser posted image user posted image user posted image

wanted cash.

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2008 13:31:07   
Naja30
Meni se zdi to zelo lep način uspavanja otroka. Kakor si napisala, te pred spanjem pač rabi, da malo podebatirata, prebereta pravljico... Potem se pa umiri. Zelo lepo, pa tudi če te še enkrat pokliče nazaj. Važno, da lepo mirno zaspi potem.

S tem se pa strinjam, da otrok točno ve, kaj pri komu lahko in kaj ne. Pri nas tamala najhitreje zaspi pri babici. Midve pa imava tudi malo crkljanja, potem se ona še premetava po postelji, se pogovori sama s sabo in zaspi user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2008 13:41:13   
lelaval
Jaz se z vsemi 3 vležem v dnevni na kavč, se crkljamo in beremo pravljice. Zdaj že najmlajša vzame knjigo in ponosno "bere" user posted image . Najmlajša zaspi v dnevni pokrita s svojo odejico, potem pa jo lepo zavido dam v njeno posteljico user posted image . Ker ob 20.00 že spi, imam čas še za večja 2. Se še malo pogovorimo in pocrklajmo, med tednom gresta ob 21.00 v svoje postelje (za vikende malo kasneje), jaz pa z vsakim v nejgovo sobo, kjer jima dam še lubčke za lahko noč - včasih še kaj na hitro rečemo. user posted image
Če je ati doma, pa je postopek enak. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2008 14:20:23   
srki
Sem hodila, pa nisem, pa zdaj spet hodim. Ko sem bila na porodniški, mi je bilo to blazno odveš, ker sem bila dovolj "spočita" in sem si želela še kaj drugega počet, kot pa že spat,,in ker ni dolgo zaspal, sem potem jaz prej zaspala kot on, potem je bilo vse lepo, pa je sam hodil, potem pa spet kar naenkrat skupaj hodimo. Včasih vsi trije, včasih sama dva. Zdaj se tega nič ne branimuser posted image .

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2008 14:39:46   
PIRANJA
To ni razvajanje niti crkljanje. Prava obrazlaga tega je, da otrok rabi "čustveno bližino" in tudi sami tega ne zavračamo. Študije so pokazale, da se otroci katerih starši so ob uspavanju otroku blizu, bodisi da spijo "med njimi" veliko lažje integrirajo v okolje in imajo manj težav pri navezovanju stikov, so bolj komunikativni.
Toliko v razmislek.
P

Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2008 15:31:56   
3T
Crkljanje ni razvajanje, poleg tega ne poznam nobenega 18-letnika, ki bi spal pri svojih starših, še tako prehitro mine.

Mi se kar naprej žulimo in crkljamo, je tako fajn user posted image

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2008 15:36:19   
Anonimen
Ah ne to je fajn...se takole malo v miru pocrkljamo... Včasih se mi zdi, da čez dan nimam dovolj časa zanjo, ker me mala kar okupira in se starejši zvečer takole mal oddolžimo.... Včasih se zgodi, da kaj delam in gre starejša kar sama od sebe spat in sem potem prav žalostna user posted image user posted image , ko vidim, da se je že uredila in zaspala.

(odgovor članu 3T)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
4.3.2008 17:13:58   
Dadi
Pri nas se ravno odvajamo tega spanja z otroki. Začelo se je tako, ker imata oba otročička eno sobo, smo starejšo dajali spat v spalnico. Da je mali zaspal. user posted image

Ampak je začela prihajat ven iz spalnice in smo tako rešili ta problem da sem šla z njo spat. Žal to vzame ogromno časa, ki ga ob večerih uporabim za pripravo na službo.
Zato sem začela z odvajanjem od tega da hodim z njo spat.

Zvečer ji preberem pravljico, se pocrkljava in potem jo pustim da zaspi. Zaradi njenega boljšega občutka jo hodim pokukat vsake toliko časa in se bo najverjetneje kar kmalu navadila. Prvi večer je bilo malo izsiljevalskih zolzic ampak sem vztrajala.
Je pa res, da če mali prej zaspi, jo po pravljici odnesem v njeno posteljo in lepo zaspi.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.3.2008 14:03:20   
nežka
Jaz tudi hodim z njim spat, star je 19 mes. To je najin čas, ko se lahko crkljava do onemoglosti. Čez dan itak nismo skupaj, ker sva z možem v službi, in nam popoldan ostane zelo malo časa za skupne aktivnosti. Tako, da ne bi zamudila tega za nič na svetu. Res pa je, da ti vzame veliko časa, ko bi ga lahko imela malo zase. Ampak odtehta, ko se mali stisne k tebi in začutiš, da te je tudi on pogrešal...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.3.2008 14:18:01   
qwasy
Stara skoraj dve leti: še v življenju ni sama zaspala, vedno z mamico - očka ni v redu, razen če mamice sploh ni doma user posted image (se je zgodilo nekajkrat) In zdajle tuhtam, da še nikoli ni zvečer zaspala kje drugje - vedno pri nama user posted image No tole je pa ugotovitev dneva - nisva še šla zvečer skupaj ven, odkar jo imava. Ojej. user posted image

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.3.2008 20:53:43   
n€na
men je to v užitek da z mojo malo greva skupaj spat. Jo še dojim in jo je prav lepo gledat ko se naje, umiri, stisne k meni in zaspi.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

spol, nuhalna svetlina
utripek

Kaksne so izkusnje pri dolocitvi spola otroka pri nualni svetlini? Pri dr. Kudrovi.

pravilna (86%)

zmotna (14%)

Število vseh glasov: 71

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!