tinkatonka -> RE: Urtikarija pri dvoletniku (4.3.2008 11:18:45)
|
Tudi moj lump (2,5) je imel koprivnico ali urtikarijo pred dobrim tednom in je dva dni zapored dobil injekcijo v ritko in predpisano dieto dokler se telo ne sčisti tistega, kar mu alergijo povzroča (še ne vemo kaj to je, vendar sumimo breskve in zelje). Tako, da je dieto imel dva dni, nato pa postopoma na ostalo hrano, seveda se izogibamo za nas sumljive hrane. V času diete je jedel suhi riž, kruh, bobi palčke, korenje, prežganko in banane - prvi dan je bilo dete čisto paf, češ kaj je te to?! drugi dan pa je že vedel, da drugega pač ne sme, ker bova sicer šla zopet po pikeca. Vsak večer sem mu dala žličko Flonidan sirupa (1 teden), pa se ni več ponovilo. Upam, da bodo 11.3.na alergološkem testiranju ugotovilo, kaj mojemu sinkotu povzroča težave in se bomo tistega tudi izogibali. Sedaj vodim dnevnik vsega kar poje čezdan, tudi v vrtcu sem prosila za kopijo jedilnika, da imamo vse črno na belem. Tako lahko sami veliko pogruntamo, ker so testi baje tak tak. No, pomagala ti pri jedilniku ravno nisem, sem pa podala našo izkušnjo. Pa ugoden razplet želim Ja v bistvu gre za isto zadevo pri nas, samo mi nismo dobili injekcije ampak samo Claritine sirup. Pomagala pri jedilniku si mi že s tem, da vem kaj naj mu dajem. NAJLEPŠA HVALA. Ja moj sin je tudi čisto paf, ker ni več benkota, pa paštete,....Jah bomo že pregurali. Upam samo da se ne ponovi. Hvala še enkrat. Lp Tina
|
|
|
|