mozoljčki po obrazu in čelu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

pikapoka27 -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:25:53)

Naša 6 tednov stara pupa je videt kot ena pubrtetnica. Po obrazu in čelu ima 100 in en mozoljček. Pravijo, da je to normalno in da se zadeve same uredijo. Kakšne so vaše izkušnje?
Hvala in lp

polona2 -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:29:42)

Mene je prav panika grabila zaradi tega, bila sem prepričana, da je z mojim otrokom nekaj narobe:((, potem je pa prišla patronažna8) na obisk in me je pomirila, da je to pogost pojav, da se to zgodi zaradi hormonov, torej, nč bat, ni hudega:love:, samo lepo pa tudi ne izgleda:love:, lp!

kimi -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:46:45)

Zadeve se same uredijo sčasoma tako, da kar bodi brez skrbi

total -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:47:23)

Moj pikec je že od rojstva imel čisto kožo tako,da v bistvu sploh ne vem kak to zgleda.

Lp:rozica:

Teja N -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:51:38)

Nič ne skrbi, vse je v redu.
Punčkino telo se na ta način čisti tvojih hormonov, ki jih je prejela med nosečnostjo.
Tudi moj Timotej je postal pikast pri kakem mesecu starosti, trajalo je 3 - 4 tedne, potem se pa neha.

Lahko jo mažeš z Bepantenom in umivaš s prekuhano vodo ali kamilicami, še posebej, če se ti zdi, da jo srbi.
Timoteja je srbelo, se je revček z obrazom praskal v mojo bluzo...:)

Lp,
Teja:)

asso -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 15:59:43)

Ja to je res normalno.
Jaz sem mojo umivala s kamilico in nato mazala (ker kamilica izredno izsuši kožo) z Bübchen-ovo kremo za obraz z ognjičem. Tako se ji je koža hitreje izboljšala in bila zelo lepa gladka.
Z Bepantenom ne priporočajo, da se maže obraz, je že skoraj zdravilo...

lp asso

Teja N -> mozoljčki po obrazu in čelu (31.1.2005 16:32:53)

Ravno zdravnica mi je priporočila Bepanten, ki je res izboljšal kožo, sem ga prej mazala prav z ognjičevo kremo in je bilo ful slabše.

Pač vsakemu najbrž paše kaj drugega.

Lp,
Teja:)

Stran: [1]