Kdaj ste prvič postrigli lase? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Mesečnica -> Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 8:48:26)

Naš mali je že ob rojstvu imel nekaj las, ki so se potem kar pridno množili, zdaj pri 9. mesecih pa so že zelo gosti in dolgi. Vihajo se čez ušeska (kar je prav luštkano, zato jih bomo verjetno še pustili), na čelu pa segajo že skoraj do oči in jih bo treba malo postriči.

Kdaj ste pa vi prvič postrigli svoje lase svojih malčkov? Kako ste jih zamotili, da niso preveč migali z glavo? Mene je prav groza, ko pomislim, da bo treba s škarjami šariti okrog čela, ker mali kar ne zna biti pri miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




urskas -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 8:50:07)

Moji dve nista prav lasati, tako da sem občasno postrigla tistih nekaj laskov spredaj, da ni šlo na učke.
Drugače pa sem taveliko prvič zares postrigla pri dveh letih.




lukec -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:02:57)

Naš je tudi imel veliko las. Jaz sem ga dala v trip-trap stol in mu dala na televizijo risanko pa je šlo kar hitro. Ampak je bil pa malo starejši kot tvoj.




Pinkyca -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:04:21)

Pri nas je ista situacija.

Prejšnji teden sem vzela une škarjice za nohtke, ki nimajo špice na koncu in sem mu pač odstrigla nekaj lask s čela, ki so že segale v učke. Je pa precej migal. Zato mogoče striži ko ti bo naprimer zaspal v naročju ali v vozičku. Saj glavno da bobiš une ki mu nagajajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Mesečnica -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:07:10)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Naš je tudi imel veliko las. Jaz sem ga dala v trip-trap stol in mu dala na televizijo risanko pa je šlo kar hitro. Ampak je bil pa malo starejši kot tvoj.


Dobra ideja tole s televizijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Mogoče bomo pa res kaj takega poskusili, ker v vozičku nam ne zaspi, v naročju tudi ne, posteljica je pa zdaj že tako globoka (ker se plazi po njej, pa smo jo znižali, da ne bi slučajno ven padel), da bi ga težko dosegli.




kristinaj -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:14:08)

jaz sem ji pri 4m prvič postrigla laske. pri 6m samo spredaj, sedaj pri 11m ji moram tudi ampak samo spredaj. osale pustim še malo do poletja, potem pa na kratko.....




kristinaj -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:15:19)

aja....še to...poskusi postrč med spanjem, ker če ne je, vsaj pri naši, to naloga nemogoče....




lelaval -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:29:23)

Najmlajša bo junija stara 3 leta, pa še je nič nismo strigli. In, kot kaže, jo še kakšno leto dni ne bo potrebno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Najstarejša je isto bila skoraj brez las, pa sem jo pri 2,5 letih dala obrit, da bi videla, ali bodo lasje res kaj močnejši in gostejši. In ima že par let pravo čupo,dolge kodraste lase do riti. Sina pa malo po 1. letu - isto obrit - od takrat pa je poleti vedno pobrit.




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:35:29)

Pri 6 mesecih. 




76suza -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:39:46)

Sina sem prvič strigla pri štirih mesecih. Ker smo ga mogli kar precej postrič sem ga peljala k frizerju. Mi je lepo sedel v naročju in se gledal v ogledalo. Brez problema.
Od takrat ga strižemo vsak mesec.
Hčerka je sedaj stara osem mesecev in jo bom tudi mogla počasi pelat v frizerju. Prvič sem jo sicer sama postrigla doma ko je bila stara tudi nekje 4 mesece. Kar v bani, sem ji lase zmočla in postrigla. Malo sem sicer sfušala, vendar se ji pri toliko laseh sploh ne pozna.
Sedaj ko pa ima paž frizuro pa jo bom rajši k frizerju peljala. Ker jih vedno v slinček zraven zavežem.

Bom pa vam ob priliki slike gor naložla, da boste videla kako frizuro imamo mi. Vsako jutro in vsak večer si želim, da bi bila gologlava kot ostali dojenčki. Takrat se je namreč treba česati in iz las izčesati vso hrano.




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 9:55:17)

Obema pri 6 mesecih




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:02:04)

Pri treh mesecih.




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:03:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Mene je prav groza, ko pomislim, da bo treba s škarjami šariti okrog čela, ker mali kar ne zna biti pri miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Sa to moraš lase prijet z roko in jih odstrišt. Api pa jih zagrabiš z glavnikom, če gre, in jih itak odstrižeš, ko so proč od glave, če me razumeš. Ne smeš strišt tako, da so lasje nalimani na čelo in potem tam po koži šariš s škarjami. Nimaš ga kaj poškodovat, edino zafušaš ga lahko, če se ti vmes sunkovito premakne, pa še to težko.




Talika19 -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:08:26)

Jaz sem mu jih spredaj postrigla pri 4 mesecih, ker so mu šli že fajn v učke. Zadaj ima sicer zelo dolge (skoraj do ramen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa mu jih še ne bom, mogoče pred poletjem.
Sem ga pa dala na trebušček, prijela laske in jih odstrigla, pa je kar šlo.




želva -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:12:29)

Oj,
mene pa tud to zanima, če imajo potem res bolj goste lase, ko jih postrižeš?




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:14:15)

IZVIRNO SPOROČILO: želva

Oj,
mene pa tud to zanima, če imajo potem res bolj goste lase, ko jih postrižeš?


Ne, to imajo v genih.




Anonimen -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:44:13)

jaz sem jo prvič postrigla pri 5 m, spredaj so ji že v oči silili laski[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]zdej pa spet razmišljam da bo treba, sicer ji kr čopka nardim, samo pa pa spet tolk dolge, da grejo čez oči...pa zadaj ma kr zvozlane, ker so čist mehki laski in go miga z glavo sem pa tja na postli, se ji prov dredi nardijo....ma pa res fuldolge, tko da bo treba eno akcijo narest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo mi je kr škoda jo postrižt, ko je taka luštna kuštravka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Maxica -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 10:50:01)

Ta velikega smo prvič postrigli pri 13 mesecih, 16 mesečnika pa nismo še, ker je bil dolgo časa pleško, zdaj so se mu pa v parih mesecih kar pomnožili in orng porasli, vendar še ni tolk panike, da bi ga morali striči.




Maleal -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 11:18:09)

Pri 9 mesecih spredaj,ker so ji šli na očke.




Naja30 -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 13:22:19)

Je še nismo, stara je 15m [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ima še zelo malo las.




nana.dd -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 13:47:27)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  ima kar nekaj las a je tako simpatičen, da enostavno še ne razmišljam o striženju.





Bonnie_RR -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 14:28:16)

Pri 1 letu sem ga peljala k frizerki.

Lp




afroodita -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 15:41:18)

Ja mi tudi kak mesec nazaj pri 5 mesecih ,ker je bla ze prov boga In se ji ni dalo razčesat rodila se je že z ful las cca. do ramen skoraj ampak so ji kar hitro zrasle pa še problemov nimava z česanjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




NRMM -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 20:44:11)

Jo bom mogla prav kmalu,je pa stara 8 mesecev. Prav pošteno ji lasje silijo v očke,tak da bo potrebna akcija v bani ali pa pred tv.

Ta veliko pa smo prvič postrigli pri 18 mesecih.Če se ne bi toliko potila v glavico,je najbrž ne bi.Zdaj pa jo strižem na vsake pol leta.




viv_ -> RE: Kdaj ste prvič postrigli lase? (4.3.2008 20:51:35)

Jaz sem obe pri pol leta prvič peljala k frizerju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mirna je imela res ornk lase in je bilo potrebno k frizerju, da ji je naredil lepo frizurco. Zarja je pa imela par kocin, ampak sem jo vseeno peljala k frizerju, da ji je naredil mal oblike.

Mirno strižemo nekje na 2-3 mesece. Sama hoče imet kratke lase in vedno ona začne preganjat k frizerju.

Zarjo je pa zaenkrat dovolj na pol leta. Mogoče bo pa ona hotela imet mal daljše, da bomo lahko pripenjali špangice in delali čopke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>