alergija na arašide (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

rose -> alergija na arašide (4.3.2008 8:41:04)

Mi smo bili včeraj na testih in so ji kožni testi pokazali alergijo na arašide. ostali so bili negativni in zdaj čakamo na izvide krvnih testov.
Ima katera mamica izkušnjo z to alergijo? jaz se trenutno spopadam z dejstvom, da alergija na arašide pa s časom ne izveni.
Pa še ena stvar me zanima. Meni so rekli, da moram pazit tudi na kopeli in kreme, ker lahko vsebujejo arašidovo olje. Glede na to, da jo dojim, a morm tudi jaz pazit pri kremah? A mogoče katera pozna angleški izraz za arašide?

Hvala in lp

*Uršula* -> RE: alergija na arašide (4.3.2008 9:57:52)

Živjo!

Moja hčerka ima alergijo na arašide tako da če te kaj zanima piši na ZS pa ti mogoče lahko kako pomagam. Angleški izraz za arašide pa je peanut.

polona5 -> RE: alergija na arašide (4.3.2008 14:07:25)

Pri alergiji na arašide je treba bit pozoren tudi na ostalo hrano, ki lahko vsebuje arašidovo olje ali maslo - razni piškoti, pa krofe lahko tud pečejo na arašidovem olju, pa v hrenovkah je včasih tud arašidovo maslo. Je treba bolj pozorno prebirat deklaracije, ker se arašidovi proizvodi lahko skrivajo tudi druje. Lp

darja72 -> RE: alergija na arašide (8.3.2008 0:29:35)

Moj 4-letnik ima alergijo na arašide. Zanjo vemo od njegovega 10 meseca in smo pozorni na vse to kar si napisala ti in ostale. Naj še dodam, da so arašidi tudi v smokijih. Sicer pa mi vedno ko kam pridemo, opozorimo na alergijo, predvsem pa na rojstnodnevih zabavah, kjer smokijev in podobnih varijant kar mrgoli.

rose -> RE: alergija na arašide (10.3.2008 9:39:36)

hvala vsem.
se bomo že upeljali v vse to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

polonaa -> RE: alergija na arašide (10.3.2008 14:44:06)

Moja hči ima že 5 let alergijo na arašide in podobne oreščke.Pa kar shajamo.Težko je res na rojstnodnevnih zabavah.Vse kar so ti pred mano napisali je res,paziti ma moraš še na navzkrižne alergene,kar pomeni,da iz ene alergije nastane precej več.Več......ZS.

ger06 -> RE: alergija na arašide (18.3.2008 21:31:47)

jaz sem tudi alergična na arašide. Največji problem je v skritih sledovih, vsaj meni, tega pa je veliko v raznih čokoladah, pecivih. Tudi lecitin lahko vsebuje sledi arašidov.

Stran: [1]