Če partner želi otroka, ve pa ne... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

karmy -> Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 0:58:35)

...kaj naredite? Bi ga prepričale, naj še počaka, ali bi rekle da ne želite več otrok, ali bi se vdale v to, in da bi ustregle partnerju, da dobi otroka, čeprav si ga ve ne želite? Jaz sem namreč v dilemi, saj ne želim več otrok, in se kar bojim tiste točke, ki vem da bo prišla prej ali slej, da bo kakšen novi partner hotel svojega otroka, jaz si pa tega niti najmanj ne želim, ker ga ne bi mela rada tako kot si zasluži tisti ki je zaželjen...

Kaj menite? Kaj bi ve naredile, če bi nov partner hotel otroka, ve pa ne?

lelaval -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 5:21:08)

Jaz ti bom verjetno težko pomagala, ker sem imela drugačne želje. Vedno sem si želela 3 otroke in, ko sva se pogovarjala o otroku, je to že vedel, tako, da se je sprijaznil.

alička -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 6:11:59)

Mogoče si boš pa takrat, ko bo prišel kakšen novi partner, ki si bo želel otroka premislila. Mogoče bo pa ta partner tisti pravi in ga boš resnično ljubila in takrat bo želja imeti otroka z ljubljeno osebo prišla sama po sebi.

Anonimen -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 6:56:35)

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

...kaj naredite? Bi ga prepričale, naj še počaka, ali bi rekle da ne želite več otrok, ali bi se vdale v to, in da bi ustregle partnerju, da dobi otroka, čeprav si ga ve ne želite? Jaz sem namreč v dilemi, saj ne želim več otrok, in se kar bojim tiste točke, ki vem da bo prišla prej ali slej, da bo kakšen novi partner hotel svojega otroka, jaz si pa tega niti najmanj ne želim, ker ga ne bi mela rada tako kot si zasluži tisti ki je zaželjen...

Kaj menite? Kaj bi ve naredile, če bi nov partner hotel otroka, ve pa ne?

Prvo počakaj če oz. kakšen bo sploh prišel. Mogoče si pa tudi on ne bo želel (več) otrok. Konec koncev, mogoče pa si boš jih ti želela...odvisno kakšen bo, če bo.

mateyka -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 7:05:22)

ma kaj glumit - povej tko kot je že od začetka in bo mir. sej tip, ki želi velik otrok itak ni zate, kokr praviš. brez veze se petljat s takimi.

srki -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 7:23:12)

Verjetno bi iskala takega, ki si ga ne želi več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Malo heca, drugače pa res ne vem. VErjetno je najboljše, da po resnici poveš, da se izogneš vsem nadaljnjim zapletom, ki sledijo kasneje.

Karmy, zakaj pa si ne želiš še enega otroka, če ni skrivnost?

Anonimen -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 8:01:18)

Če otrok ne bi več hotela, jih pač ne bi imela. Ampak mora biti to jasno že od začetka. Nihče te v to ne more prisiliti, še najmanj pa bi imela otroka, ker bi si to želel partner.

jagoda77 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 8:46:50)

to je isto vprašanje, kot ga postavljajo nekatere ženske, jaz bi otroka, mož ne... samo da je pri tebi obratna situacija.

Lej, če si nekaj ne želiš, potem to poveš. Jaz sem tudi mojmu rekla, da ne želim otrok in je reku, da njemu je pač vseeno, tako kot se bom odločila tako pa bo in sva si bila na jasnem.

Ne mu buče prodajat, enostavno povej tako kot je, pol bo pa ali sprejel ali šel.

karmy -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 8:48:29)

Ne želim si ga, ker nisem pripravljena na to, in tudi v prihodnje se ne vidim z več kot enim otrokom. Že ta malček bo šel zdaj v šolo, sem tako vesela da je ful samostojen, da mi ga ni treba strečt od spredi in zadi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pa drugače mam fuuul rada otroke, glavno da niso moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Felicity -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 8:54:57)

Kaj bi naredila? Nič, ostala bi pri svoji odločitvi. Nikoli in zares nikoli ne bi imela otroka samo za to da bi ugodila partnerju, če si otroka sama ne bi želela.

Je pa tako, kot so predhodnice napisale, nikoli ne veš, lahko si premisliš, ko spoznaš pravega partnerja in narediš ne enega, še več otrok.

Srečno!

lukec -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 8:57:10)

Pač izbiraš moške tako kot doslej, ne moreš kar načrtno iskati takšnega ni noče otrok. Ko pride enkrat zveza tako daleč, da je čas za bolj resne pogovore, bi pa jaz definitivno dala karte na mizo, ampak samo, če bi bila 100%. Problem zna biti kasneje, ko ga prepričaš da otrok pač ne bo, tebi pa materinski čut zašiba sto na uro. Pol ga je treba pa spet v nasprotno prepričat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Otroka pa samo za partnerja, brez lastnih želja, ne bi imela.

hariba -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:02:33)

Morda boš pa, ko ti bo spet nekdo ogrel srce spremenila mnenje in si boš zaželela še kakšnega. Meni se je tako zgodilo, da sva se odločila še za četrtega otroka, čeprav sem jaz imela že 3 od prej in sem bila v sebi trdno prepričana dokler nisem spoznala, da nobenega več zato jaz na tvojem mestu vsakemu, ki bi ga srečala ne bi že takoj prvi dan rekla, da ne boš imela več otrok in pika

taja27 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:14:00)

karmy ... a se sploh zavedaš, kakšen privilegij imaš, da lahko izbiraš ali bi ali ne bi imela otroka?

drugače so ti pa že predhodnice povedale vse ... če ga ne želiš imeti, ga pač ne imeti ... lahko pa pride partner, s katerim si boš noro želela otroka ...

lana777 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:31:55)

IZVIRNO SPOROČILO: alička

Mogoče si boš pa takrat, ko bo prišel kakšen novi partner, ki si bo želel otroka premislila. Mogoče bo pa ta partner tisti pravi in ga boš resnično ljubila in takrat bo želja imeti otroka z ljubljeno osebo prišla sama po sebi.

Se podpišem!

Anonimen -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:38:03)

IZVIRNO SPOROČILO: lana777

Se podpišem!

Jaz tudi. Saj ti si še mlada, a ne. Vse se lahko še na glavo obrne.

smigli -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:42:04)

Predvsem bodi zvesta sama sebi.
Iz lastnih izkušenj  vem, da se želja po otroku, lahko sproži šele ko srečaš "tapravga", tako da nikoli ne veš kako bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Do novega partnerja pa bit odkrita, že od začetka povedat kakšna so tvoja pričakovanja. Karte na mizo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maruškaŠ -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 10:42:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: lana777

Se podpišem!

Jaz tudi. Saj ti si še mlada, a ne. Vse se lahko še na glavo obrne.

Jaz sem tut prej tko mislila, zdej sm pa noseča :)

daddy -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 14:01:53)

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

to je isto vprašanje, kot ga postavljajo nekatere ženske, jaz bi otroka, mož ne... samo da je pri tebi obratna situacija.

Točno .... samo da so odgovori v takem primeru bolj v stilu "pogovori se z njim", "prepričaj ga", "vztrajaj", celo "saj mu lahko podtakneš, še vedel ne bo zato" ......
  Ja, kot je ena napisala ...... odkrita beseda slej ko prej pravo mesto najde. Če te to najbolj okupira, potem pač to najprej povej vsakemu potencialnemu partnerju.

karmy -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 14:37:16)

IZVIRNO SPOROČILO: taja27

karmy ... a se sploh zavedaš, kakšen privilegij imaš, da lahko izbiraš ali bi ali ne bi imela otroka?

drugače so ti pa že predhodnice povedale vse ... če ga ne želiš imeti, ga pač ne imeti ... lahko pa pride partner, s katerim si boš noro želela otroka ...

jaz ne jemljem to kot privilegij ampak to pravico odločanja, ali bom imela otroka in to mora imeti vsaka ženska pravico izbirati ali bo mela ali ne... nič bo treba postavt ultimat na začetku da ni šans da bom mela kaj več otrok...

ElaM -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 19:43:48)

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

jaz ne jemljem to kot privilegij ampak to pravico odločanja, ali bom imela otroka in to mora imeti vsaka ženska pravico izbirati ali bo mela ali ne... nič bo treba postavt ultimat na začetku da ni šans da bom mela kaj več otrok...

Edino pošteno, do partnerja, da takoj na začetku poveš, da nočeš več otrok. In, če bo on za to ok, drugače bo pač šel.

taja27 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 20:33:52)

jaz ne jemljem to kot privilegij ampak to pravico odločanja, ali bom imela otroka in to mora imeti vsaka ženska pravico izbirati ali bo mela ali ne...

na žalost nima vsaka ženska možnost izbire ali bo imela otroka ali ne ... pejt na kakšen forum o neplodnosti ... boš vidla, da je to privilegij, ki se ga marsikdo niti ne zaveda ...

daddy -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 20:47:06)

"Pravica do odločanja" nikakor ni isto kot "možnost odločanja", tak da to ni ravno v isti koš za metat. Z vsem dolžnim sočutjem in spoštovanjem do tistih, ki se zdravijo zaradi neplodnosti, tega nikakor niso krive tiste, ki se ne zdravijo. V tej smeri trkat na vest je malce nefer.

taja27 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 20:54:21)

V tej smeri trkat na vest je malce nefer.

nihče ne trka na vest. preberi cel post, v katerem sem pisala o tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

daddy -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 20:57:23)

Sori, če sem te razjezil, ampak meni tole JE trkanje na vest, ostalo sem ti pa napisal v prvem postu. Tu zaključujem.

taja27 -> RE: Če partner želi otroka, ve pa ne... (4.3.2008 21:09:07)

Sori, če sem te razjezil, ampak meni tole JE trkanje na vest, ostalo sem ti pa napisal v prvem postu. Tu zaključujem.

zgleda, da sem narodno napisala ... in res upam, da ni karmy tko vzela ... če pa je, se ji pa opravičujem ... je pa spodaj še en odstavek, kjer je izraženo moje mnjenje glede njenega vprašanja. 

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>