prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

saba01 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:39:20)

Pozdravček
Nevem kje naj začnem:zmeden::zmeden:
V sredo moram v bolnišnico na odščip (ker sem imela bris PAP 3 )in sumijo na raka na materničnem vratu:((:((:(( .
Me je strah ,ko sam :hudicek:

A je mogoče že imela katera te probleme in kako je ukrotila strah , kako se je stvar iztekla........

LP,Sabina:(

pika74 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:43:31)

Ojla,

Jaz sem imela septembra PAP 3 in mi je G odščipnil košček, katerega so dali nato na analizo. Pa ni panike. To je tako hitro mimo. Malo stisni zobe, pa bo. Meni so potem odkrili, da je bil samo polip in da imam PAP 2. Sedaj pa imam aprila spet kontrolo. Nič strašnega.

Lp
Pika74
:metulj:

Anonimen -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:45:57)

To je imela moja sestra in so ji razložili, da so to take spremembe, da če ne bi tkiva odščipnili, bi mogoče lahko pripeljalo do raka na materničnem vratu. To še sploh ni to. Daleč od tega.

pika74 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:47:10)

Evo, še en link sem našla, ko smo debatirale o PAP III, mogoče ti bo kaj v pomoč.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=17728&msg=132753&idk=91

Lp
Pika74

saba01 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:48:03)

Jaz sem bila prejšni teden že na pregledu v bolnici in mi je doktor rekel , da je to že rakasto samo , da ne vejo kako je napredovalo ali bo potrebno obrezovati ali žgati ....:zmeden:
LP,Sabina:(

kimi -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:49:36)

Sabina jaz upam da ni šlo prveč daleč ter da se bo situacija hitro uredila

saba01 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:51:51)

Kimi hvala in tudi jaz upam da bo vse o.k:zmeden:
LP,Sabina

pika74 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 14:57:49)

Veš kako je špela&staša,

ko človeku rečejo, da je sum na rakavo obolenje... se človek kar zgrozi in pomisli na najhuje. Pa ni tako grozno. Pravijo, da ima veliko žensk PAP III, le določen odstotek pa potem res je rakav. Priznam pa, da je bilo tudi mene kar groza, ko mi je G rekel, da imam PAP III in da je to sum na rakavost. Držim pesti, da se dobro konča:miska:.

Lp
Pika74

Anonimen -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:01:12)

Tudi moja sestra je imel PAP III in SUM na rakavost. Ne vem, kako je tebi zdravnik lahko rekel, da je to že rkavost, če niti odščipnili še niso tkiva, da bi ga pregledali.
Mogoče te kaj potolaži, če ti povem, da je tega ogromno. To dobro v moja sestra, ki je skozi pogovore po tem, ko je bila operirana (odščip - pred 11 leti) ugotovila, koliko prijateljic ali znank je to že tudi imelo. Pa sodelavk v službi.

polona2 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:05:14)

Jaz sem imela odščip pred enim mesecem in pol, sedaj me pa čaka Letz:((, samega odščipa me je bilo tudi strah:(, pa ni nič hudega:), tudi boli ne:), malenkost zaskeli, to je tudi vse,
če bodo izvidi odščipa slabi, boš itak izvedela v tednu ali dveh, drugače je treba čakati na izvide tudi po pet, šest tednov,
tudi jaz držim pesti zate, da bo vse o.k.,
izvoli, ta je zate:rozica:, lp!

Pupica -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:05:57)

Špela&Staša tudi jaz poznam kar nekaj primerov, ko je šlo za sum, nikoli pa ni bilo potrjeno:)
tko da držimo :miska::miska::miska::miska:zate, da bo še vse v redu.
Kako premagati strah?Ne moreš, le malo manj misli na to.Čimbolj se zaposli, zvečer pa kakšen čaj za pomirjanje pa bo!

Srečno!:kuza:

darjatimci -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:07:41)

Pozdrav!
Najprej naj te pomirim in res brez panike,ne razumem kako ti je zdravnik lahko pred preizkavo rekel,da je rakavo???,jaz sem tudi pred leti to dala skozi,pa mi je ginekologinja reklaPAPIII,da so to spremembe na materničnem vratu,ki ni nujno da so rakastega izvora.Potem je izvid pokazal,da res ni,sem pa imela Krioterapijo dvakrat ali trikrat se ne spomnim točno in potem je bil izvid vse do lanskega leta vedno OK.Lahko te operirajo ali naredijo krioter.odvisno od izvida,ni pa nič hudega kar mirno,veliko sreče,Darja!

baguSka -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:08:12)

Sicer jst nism mela PAPIII, mi je pa moj prvi G ugotovil bulo (cisto) na jajčniku in je tud biu takrat ceu drmr zard tega. Takoj u klinični na urgenco ipd.!!! Si lohk predstaulaš da me je takrat skor kap - pa še nism vedla sploh zakaj se gre..:zmeden: In sm pol letela hitr na urgenco kjer so me pregledal (3-je G) in so operacijo seveda potrdil, da je pač nujno potrebno cisto odstrant, da to pa ni normalno..:( In sma hvala bogu vseen odšla še 1x na kliniko do ene G. Tud ona ni bla prepričana in me je napotla k Dr.Drobniču (takoj!) in ta se je po UZ le smejal in rekel kakšna operacija neki, da kdo je pa to reku ipd. Itak da se mi je takoj odvalil kamen s srca. Ampak tistih nekaj dni sm bla pa tok na trnih, da sploh nism vedla kaj nej nardim sama s sabo.. No in res, ko sm šla čez 1 leto spet na kontrolo ni blo o cisti niti sledu več.
Hotela sem ti pač le opisat kako lahko kakšno stvar zeeeeloooo preveč napihnejo in na koncu sploh nič ni. In zagotovo tud pr teb ne bo take panike, kot so ti jo zdej predstavl!!!;)

:rozica: zate..

saba01 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:11:57)

tudi moja sestra je imela pred 1 mesecu PAP 3 , pa je šla na odščip kaj kmalu pa na obrezovanje , ker je bilo že rakasto .
Sedaj je vse o. k
Kako so vam delali odščip kar na živo???????????
Jaz bom pa pod narkozo:zmeden:

No pa vseeno hvala za vaše besede mi je kar malo odleglo

lp,Sabina

polona2 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:22:35)

Pod narkozo:zmeden:, ne, meni se je odščip zdel kot običajen postopek pri pregledu, s to razliko, da me je trikrat zaskelelo, ko mi je dr. odščipnila tkivo, lp!

saba01 -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:49:21)

JA,JA jaz pa pod narkozo pojma nimam zakaj:zmeden:
Tudi moji sestri so to delali pod narkozo
LP,Sabina

lelaval -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 15:52:12)

Upam, da si se malo pomirila.

Jaz sem 2 leti nazaj bila v isti situaciji. Meni je že moj G. naredil odščip (bioskopijo)(po izvidih PAP 3)in, ko so bili rezultati pozitivni, sem morala še v bonico na isto v bolnico na isti postopek. G. mi je že prej razložil postopek. Greš v bolnišnico in ti naredijo KONIZACIJO - to je postopek, ko ti vrh materničnega vratu odrežejo v obliki stožca - od tod tudi ime konizacija. Postopek oz. operacija se opravi v splošni (popolni) anasteziji. V bolnišnici si 3 dni (če pride slučajno do sepse), potem pa MORAŠ DOMA LEŽAT ŠE 4 TEDNE. To je meni bila največja muka.:(:((:(
Potem pa zagnjavi za rezultate, sicer boš čakala celo večnost na njih (jaz sem gnjavila, ker sem jih potrebovala zaradi bolniške).
Prvo kontrolo boš imela v bolnici čez 3 mesece in, če je vse O.K., še nekaj časa pri G na 3 mesece. Moji izvidi so bili "tkivo odrezano v zdravo". In glede na izvide mi je G. (ki moram povdarit, da je zelo vredu in iskren) povedal, da če ne bi šla na operacijo , bi se mi celice razvile še nadalje (baje so bile hvalabogu le na začetku materničnega vratu) in verjetno bi mi bilo le še 5 let. (naj povem, da imamo po mamini strani gin. raka - babica in prababica sta umrli za njnim, tako, da veliko vlogo odigrajo tukaj tudi geni).
Sicer pa kasneje (razen občasnih manjiših bolečin - ob spremembah vremena) ne boš imela.

Jaz sem zdaj :nosecka: in imam pogostejše preglede in bolniško - strogo ležanje, ker se G boji, da bi lahko prišlo do SS.
Upam,da sem te vsaj malo pomirila. Sicer pa - če te kaj zanima lahko še vprašaš - tudi privat, kajti bila sem resnično na čisto istem.

LP :rozica:

Anonimen -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 16:29:29)

Pred tremi leti je bilo pri meni isto.Trikrat so ponovili bris trikrat je bilo PAP na 3.Pa sem šla...Preoblekli so me v zadaj preklano haljo..po tekočem traku so me potisnili v operacijski blok,peš me poslali v operacijsko sobo:(umes sem še prav glasno odzdravljala bivšim sodelavcemin morala razlagat zakaj se tam:(:)-Zlezla na ginekološko mizo in sem bila naenkrat podobna kravi tik pred osemenitvijo:(:)-V tisti grozni nagravžni poziciji sem sprejemala pozdrave sodelavcev.Usmiljena ženska roka me je končno pokrila:bravo:Pol sem pa zaspala in se zbudila v bolniški sobi.Tri ure kasneje so mi pobrali ven trak in sem šla domov.Evo to je bil moj dan posega,ki je trajal od 10h zjutraj domov sem prišla ob 19h popoldne.Lepo so mi popraskali in počistili ustje matrničnega vratu odvzeli tkivo na pregled,čakaš skoraj mesec dni na izvid.Izvid prišel negativen.Saj ne bo hudega le skrajno zoprno.

Lp.Neva

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2005 18:36:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

TaRe* -> prestrašena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (31.1.2005 20:15:58)

Kot vidiš,je tega res veliko.Strinjam se z splišni,da G na samem pregledu ni mogel videti,ali je rak,ali ni..razen če je čarovnik.
Bila sem v tej situaciji pred tremi leti.Na pregledu je G ugotovil,da gre za spremembe celic na matrničnem vratu.Ker je bilo že precej hudo,mi je že v naprej povedal ,da bo skoraj sigurnao potrebno na konizacijo.Vseeno mi je prej vzel še odščip.Meni ga je naredil ambulantno(na živo),ker je bilo to bolano tkivo že po celem m.vratu.Če boš dobila narkozo,pa pomeni,da ti ga morajo vzeti globje(tako so razložili cimri v bolnici)Prej ko dobiš izvide,bolj je verjetno,da bo potreben poseg.
Sama konizacija pa tudi ni noben bau,bau.Jaz sem sicer mogla takrat ležati 4 dni,po enem tednu sem šla domov,čez en mesec v službo.Pri nas pa celo zdaj to delajo z lasarjem,tako da ostaneš v bolnici le 1-2 dni.
če obrežejo v zdravo tkivo,si rešena,sploh pa tudi to še ni rak,so le spremembe,ki do raka lahko pripeljejo.
pa še to..meni so svetovali čim prejšnjo ponovno zanositev,ker naj bi bila to naravna obnova celic na mat.vratu...in jaz sem jih poslušala.;)

Stran: [1]