|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KMETIJSKO ZEMLJIŠČE V ZAZIDALNO
3.3.2008 9:44:19   
tisa80
Doma imamo travnik v izmeri 1400m2,ki pa ni zazidljiv.Sedaj me pa zanima tisti ki ste imeli ali imate podoben primer ali je sploh možno kdaj pridobiti gradbeno dovoljenje za tako parcelo,kam naj se obrnem po informacije in če je možno koliko časa tak postopek traja.Na tej parceli naj bi se gradila montažna delavnica.
hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KMETIJSKO ZEMLJIŠČE V ZAZIDALNO
3.3.2008 9:46:32   
bučkabb
te podatke boš najprej in največ dobila na občini, v kateri  se zemljišče nahaja

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2008 10:08:08   
kawasakica
kak hitro se stvar uredi, pa je odvisno od ljudi, ki delajo na občiniuser posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2008 11:11:37   
Una
IZVIRNO SPOROČILO: kawasakica

kak hitro se stvar uredi, pa je odvisno od ljudi, ki delajo na občiniuser posted image

... in tudi od tega, če je zraven že kaj pozidano, v kakšnem pasu leži zemljišče... Torej, čimprej na občino.

LP, Una

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2008 12:35:19   
puncica
Kot so punce rekle na občino, pri nas postopek traja že več kot 1 leto in računamo da bo še kakšno leto preden bomo sploh izvedl al bo zemljišče zazidljivo user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2008 13:08:12   
tinkatonka
Kot so punce rekle na občino, pri nas postopek traja že več kot 1 leto in računamo da bo še kakšno leto preden bomo sploh izvedl al bo zemljišče zazidljivo

Pri nas traja že 5 let. user posted image user posted image user posted image   Še stare delavnice, ki grozi da se bo razpadla vsak hip ne smemo podret in naredit nove. Mi nič ni jasno.

Lp tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2008 0:17:22   
Pikec
kak hitro se stvar uredi, pa je odvisno od ljudi, ki delajo na občini

Da takega bogokletja na tem podforumu ne berem več. Jasno?user posted image

Bom kratka:

Poznamo pet primarnih planskih rab prostora: kmetijska, gozdna, poselitvena, vodna in druga.
Postopek za spremembo iz ene planske rabe v drugo ni niti kratek niti enostaven niti ni odvisno od občine.

Načeloma se planska raba določa v planskih aktih, ki so sicer domena občine. Postopke teh planskih aktov začenja in vodi občina, vedar kot taka nima ''večjega'' vpliva na to kaj bo zazidljivo ali pa ne (če predpostavim da je zazidljiva parcela želja vsakega slehernika).
Kot prvo se morajo izdelat raznorazne strokovne podlage od poselitve, kmetijstva, prometa takega in drugačnega varstva. Občina pri tem samo predlaga določena območja, ki bi bila potencialno primerna za poselitev, v sklopu tega zbira pobude za spremebo namenske rabe, ki jih podajo občani ki so zainteresirani da se jim spremenijo določena zamljišča iz drugih rab v poselitveno. Vsako spremembo je s strokovnimi podlagami in kasneje z obrazložitvami predlaganih posegov občina dolžna strokovno obrazložiti in utemeljiti. Sama občina ne odloča o spremembah ampak jih samo predlaga v skladu s strategijami, ki jih ima. O tem kaj bo zazidljivo in kaj ne odločajo nosilci urenja prostora, ki so raznorazne agencije, ministrstva, javne službe itd...(to je od zavoda za varstvo kulturne in naravne dediščine, ministrstva za promet, agencije za okolje...vsega skupaj jih je v povprečju 45 in več, odvisno od občine do občine). Šele ko čisto vsi ti nosilci urejanja prostora rečejo JA se zadeva pelje dalje. Če je en sam ne, normalno vse skupaj pade.

Tko da upam, da je iz napisanega razvidno, da občina ni odločujoč faktor pri tem. Jasno?

Kako iz travnika v zazidljivo?
Težko. Zakaj? Ker ste prepozni.
Večina občin je že čez polovico postopka pri pripravi planskih in izvedbenih aktov (občinski prostorski načrt-OPN).

Načeloma se pobude za spremembo namenske rabe odda kadarkoli, ampak glede na to da so predlogi OPNjev za večino občin že narejeni je verjetnost, da se bo vsaka nova pobuda upoštevala majhni, ker je v tem primeru potrebno popravljati strokovne podlage in spet delati strokovne ocene. Nekje je treba narest rez in rečt od danes naprej se ne upošteva  več ampak grejo stvari v naslednji krog, ker v nasprotnem primeru se vse skupaj vrti v začarenem krogu in se zdeve ne bodo speljale nikoli. Never ending story.

Kaj konkretno narest... Dat pobudo in upat, da bo upoštevana. Težit pa nima smisla... ker kar je je.

Aja naslednji krog bo pa predvidoma čez 20 letuser posted image . Glede na to kako je bilo dosedaj. Drgač pa je predvideno mal prej, ampak izkušnje kažejo drugače.

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2008 0:21:29   
Pikec
Mi nič ni jasno.

SREDI POSTOPKOV SO SPREMENILI ZAKON.

Večina občin je bila potem spet na začetku. Jovo na novo. Pa še na podzakonske akte v katerih je bilo vse predpisano se je čakalo več kot pol leta... Pa je vse stalo. In itak da so bili krivi tisti na občinah. To da nam vsak minister, ki pride zamenja sistemsko zakonodajo pa nobenga ne moti.

Kaj tle ni jasno?

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2008 9:14:44   
katra55
Pri nas na občini je tako, da če kak Ljubljančan prinese "kuverto", se zemljišče takoj spremeni v zazidljivo in veselo zidajo apartmaje, domačinom pa tudi hleva ne pustijo nareditiuser posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 9:27:09   
sayuri
Mi čakamo že več, kot eno leto na odgovor. user posted image  Sama občina je lansko leto januarka pozivala, da je v planu nov prostorski plan in da občani, ki imajo kakšne želje, glede sprememb namembnosti, naj oddamo prošnje. Imamo eno travniško parcelo, ki je na začetku vasi. Polovico te parcele zarašča grmovje in je skalnata, drugi del se kosi. Čez ta grmičasti del grejo vsi priključki, pa prošnjo smo vložili samo za ta - skalnati del, ki ga bo treba minirat. Ne vem, kaj na občini štrikajo in sem pošteno jezna. Oni pa se pogovarjajo o obvoznici, ki bo šla direkt čez polja in prvorazredne travnike user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2008 13:05:21   
Rosi*
Pri nas je bilo tako. Ko smo šli po lokacijsko smo ugotovili, da je več kot 100 let stara hiša kao delno postavljena na črno (na zemljišču II. namembnosti) delno na gradbeni parceli in da gre občinska cesta po naši gradbeni parceli. user posted image

Zdaj se ta odpis ceste vleče, ker smo prvo morali odmeriti zemljišče, določiti kako veliko bi bilo naj gradbeno in tukaj smo čakali na paprije s strani geometra.

Zdaj čakamo, da pridejo vsi papirji na občino in potem bi se naj to počasi uredilo. Upajmo vsaj. Ampak vse skupaj se vleče že slabo leto. user posted image

No na začetku sem mislila, da se mi bo zmešalo s kake odgovore sma dobila na občini. Ok smo porabili malo vez pa se je dalo urediti. In tako bomo delali tudi naprej, če se drugače ne da z njimi zmeniti. user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2008 13:21:01   
Pikec
Pri nas na občini je tako, da če kak Ljubljančan prinese "kuverto", se zemljišče takoj spremeni v zazidljivo in veselo zidajo apartmaje, domačinom pa tudi hleva ne pustijo narediti

Ja in potem svizec zavije čokolado.... user posted image

O sancta simplicitas....

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2008 13:26:22   
Pikec
KAKOR SEM ŽE REKLA:

APRILA LANI SO SPREJELI NOV SISTEMSKI ZAKON, KO SO BILE OBČINE ŽE KREPKO V POSTOPKIH... IN SO MORALE IT POVEČINI JOVO NA NOVO.

Samo psotopek brez zapletov in na način kukr ga je predpisalo ministrstvo traja več kakor eno leto. Ne razumem zakaj je to tako težko razumet.

PS: občine so zbirale pobude za spremembo namenske rabe, te pobude se strokovno presoja ne samo iz vidika kmetijske rabe!!!!!

Za vsako naselje je med drugim potrebno naredit bilanco nepozidanih površin, če ima naselje še dovolj prostih zazidljivih površin nobeden od nosilcev urejanja prostora ne bo dal zelene luči za širjenje, ker je po zakonu najprej treba pozidat kar je že zazidljivo....

PA KUVERTE GOR AL DOL.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2008 13:59:35   
puncica
Pikec ne govor da ni nič občina kriva ker se je to pri nas pokazalo. V dveh občinah so postopek začeli istočasno in sosedna občina je že pred časom imela javno razgrnitev in do danes je folk že zvedel al lahko zida al ne skratka so ful bol spredaj kot pa v naši občini, kjer se kr naprej zgovarjajo na to da se je zakon spremenil in najprej so čakal podzakonske akte na katere še zdej kao  čakajo in odgovor ki ga dobiš če kličeš kdaj se bo kaj primaknilo je čakamo pozdakonske akte. Ja ****a čakajo mater jim milo, že 1 leto se nikamor nič ne premakne. Je moj klical na sosedno občino kako so lahko tam tako spredaj pa je povedala ves postopek in kako vse poteka in sva izvedela da še najmanj eno leto ne bomo nič prčkal po naši zemlji, vmes nas bodo pa iz bajte ****nal.

Je pa res da se je pri nas zamenjal župan in nobenga ne briga če imaš kje živet al ne, nobnega ne zanima al si mlada družina in rešuješ stanovanski problem al ne, nobnega ne zanima da ti poteče najemna pogodba in lastniki že komaj čakajo da gremo ven.

Zato še vedno krivim občino, da se stvari nikamor ne premaknejo, ker drugje se lahko nekje se pa ne.

In ja zarad tega sem jezna ko sto hudičev saj se za svojo kotiček borimo že zelo zelo dolgo časa, jočemo moledujemo pa ni nič od tega ostanemo le praznih rok. Pa naj povem da ima naša vloga št. 1

< Sporočilo je popravil puncica -- 4.3.2008 14:01:28 >

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2008 15:21:22   
Pikec
Jah no... konc koncev sem jst tud u najemu...

Drgač pa kukr sem rekla sred postopkov se je zakonodaja menjala KOMPLET... Pa kaj je to tolk težko razumet...

Pa nisem delala za sam eno občino stvari in vem kako gre. Že res da so nekatere občine zeeeeeelo pozno začele s postopki... ampak tud tiste ki so relativno zgodi se jim je lani za kake pol leta ali več vse skupaj ustavlo. Mislim, da je blo sam par občin v SLO, ki jim je ratal po starem zakonu it naprej. In so zdej pred razgrnitvijo al so jo pa lihkar mele.

Verjamem, da če krivca ni ga je pač treba najt... Svetujem da začnete na Dunajski 21. Telefonska številka je v imeniku.

Jst sam vem, da je nemalo občin, ki so morale it s postopki dobesedno od začetka kar pomeni izguba leta pa pol... halooo... in mislim, da tuki nisem jst čist pravi naslov da se mi pritožujete in dokazujete nasprotno, ker delam v tem že dovolj dolgo da vem po kolk so hruške... Nslov za pritožbe sem pa že gori dala.

Je pa res da še kar ne razumem, kako ne morete dojet, da je zakon zakon in velja za vse enako. Tako zame kot za vse ostale. Kjub raznim svizcem...

Glej punčica... enkrat lani sred aprila je bil sprejet nov SISTEMSKI zakon, podzakonski akti so bili šele pozimi zuni. Vmes niso občine imele kaj delat razen packat skupaj strokovne podlage in po možnosti predlog OPNja, za katerega se je pol molilo, da ne bi brcnil preveč v temo, ker v nasprotnem primeru bi bilo treba popravljat in bi se spet zgubljal čas s popravki...

Če je katera občina odšibala naprej je blo to zato, ker je ujela prejšnji zakon. Takih je blo 4-6 občin, če se ne motim.
A misliš da je meni fajn k mi skače folk po glavi kdaj bo, da sam neki oblublamo itd... vmes pa niti dopusta nisem vidla, delala vse vikende, da bi blo ja čimprej narejeno... ampak če nimaš pravilnikov nimaš kaj gagat razen da moliš da nisi v temo brcnil...

Tuki ne bomo pršli skp pa če jst po trepalnicah skačem... ker bojo vsi iskali krivca in najlažje se je znest nad taprvim ki pride pod roko, ne? Pa če je to tazaden uradnik na občini, pripravljalec al pa jst na forumu.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2008 15:35:29   
puncica
pikec oprosti sej vem da ti nisi nič kriva, pomagaš kjer se da in od tebe vedno dobimo odgovore user posted image in razumem to da se jim je zamaknil vse skupaj, ampak tale sosedna občina je vse speljala po novem zakonu, ker so tud oni govoril da se jim je zamaknil vse skupaj za pol leta, pol leta mater, to ni nič prod tem kar se dogaja pri nas.

Najbolj na živce mi gre pa to ko kličeš na občino in hočeš en normaln odgovor pa ti tam blejajo da se še čakajo podzakonske akte, kot praviš so bili zunaj pozimi, moj mož pa je prejšn teden klical kako je s tem in te na hitro odpikajo s takim odgovorom, kot da bi bili vsi totalni butci in ne bi razumel kaj ti en občinar razlaga, da bi ti eden prijazno vsaj razložil kako daleč je postopek, kje se ustavlja, kaj sploh trenutno delajo bi bil tud folk verjetno bol zadovoljn saj bi tako vidl da se dela tako pa mečejo podzakonske akte pod nos pa če si zadovoljn s tem ali ne. Mah brez veze.

Rada te mam user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2008 17:01:37   
Pikec
A čem kirga mal nazjat... povej kira občina user posted image ....

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2008 7:10:05   
puncica
mah pikec brez veze, itak ne bo nič pomagal, bo že, če bom pa rabila kakšno pomoč pa vidim na koga se obrnituser posted image

Kako delajo na občini mi pove tudo to da so mi odločbo za znižano plačilo vrtca poslal samo za tamalga, za tavečjo pa kot da ne obstaja in pol jst kličem zakaj za tavečjo nisem dobila, pa mi reče ja gospa a ste jo napisal v vlogi in jaz ja sem, imam kopijo, pol pa reče da bo preverla in valda so pač pozabili, pa da to ni nič takega user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2008 16:52:06   
Annny
Mi smo se tudi nekaj časa nazaj ubadali s podobnih vprašanjem (doma imamo nekaj res lepih - nezazidljivih - parcel), pa smo hitro ugotovili, da ne da z glavo skozi zidin da je čakati na to, kdaj bo parcela zazidljiva (če kdaj) brezveze. Bolje, da poiščeš zazidljivo parcelo, stanovanje, karkoli.. in NE ČAKAŠ.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.3.2008 18:49:13   
atanja
Stara zgodba sam me vseen zanima npr. občina Dol Pri Ljubljani... Oni so dal naprej samo stvari ki se tičejo občine... A ni tako da se dajo vse stvari naprej naenkrat?

Ker jaz tudi čakam že 4 leta...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.3.2008 19:59:30   
Pikec
Mislim....Dejte no iskat teorijo zarote povsod...user posted image

Vodita se lahko DVA postopka Sprejem OPNja in sprememba obstoječih planov. To je tisto ''od občine, ki je šlo naprej''.

Časovno je oboje enako dolgo, ker se vodi po istem postopku.

Recimo, da se je občina odločla it nekatere stvari ločeno, to pa predvsem zato, ker se gre za mnenja NUP.

Za spremembo obsteječega plana v recimo 'javno' korist je edini plus samo ta, da kaka neumnost iz OPNja ne zaustavi postopka. In samo to.
Če se država recimo ne strinja s čim v OPNju lahk pade komplet opn sam zarad ene bajte. Če vodi postopke nekaterih za občino (občina kot vsi ljudje ne kuverte tistih k so tam.... kukr da so vsi podkupljivi...) v paketu z OPNjem lahk vse skp pade zarad tiste ene bajte, če vodi ločeno pol je kaka šansa da gre skozi neodvisno od OPNja.

Meni se res ne da več dokazovat, da občine niso skorumpirane tko kot vas večina misli. Čeprav je res, da je vedno ko se gre za velike denarje - kar nepremičnine so - sum na le to neizbežen.

Jst člahk z gotovostjo trdim da 98% pripravljavcev dela strokovno in odgovorno, ko se pol politika noter utakne (in lahk verjamete, da tisti k sedijo spodi za mizami ne profitirajo amaništa) je pa ****rija. In lahk z gotovostjo trdim, da velika večina prostorskih načrtovalcev dela odgovorno če ne zarad druzga - je to njihov kruh in slab glas gre okol dost hitreje kukr dobr. Vsaj v Sloveniji.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2008 16:14:11   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR
Meni se res ne da več dokazovat, da občine niso skorumpirane

Postopki so res dolgotrajni. In v določeni meri je prav tako, saj se odloča o prostoru, ki je omejena dobrina. Kar zašuštraš, ne popraviš več kar tako. In postopki niso zato, da bi nek posameznik dobil možnost zidati, ampak zato, da bi bila raba prostora čimbolj smotrna.

Zato kmetijska zemljišča 1.kategorije v splošnem ne morejo postati zazidljiva. So zaščitena in za posege na njih mora izdelovalec prostorskega plana pridobiti soglasje. Izjemoma postane zazidljivo tam, kjer bi zazidljivost v bistvu povzročila zgostitev gradnje (v vasi) ali zaokrožitev gradnje (ob robu vasi).

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?