Eh, naše tetke:((((((((((((( (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Maxica -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:16:16)

Včeraj smo bili na enem praznovanju, na katerem se je trlo naših predragih tetk;). Saj veste, to so tetke v dobrih petdesetih letih, v meni, pametne kot :hudicek:, svoje otroke so že gor spravile, potem se pa spravljajo na naše uboge :duda:, da si nekako potolažijo svoj materinski čut, ki ga pri svojih otrocih niso znale/hotele izraziti. Sploh so zaprepadene, če jim poveš, da svojega polletnika še vedno dojiš. Kaj takega! Nezaslišano! Naši so pri tej starosti že vse jedli!:zmeden: No,trenutno se z mojim :duda: na veliko ubadava z uvajanjem goste hrane (beri:rižolino in frutki), vendar pa bi se on še vedno le dojil. No, in včeraj ga jaz držim v naročju pri mizi in jem en marmeladin rogljiček, nato se pa s strani zgoraj omenjenih tetk usuje plaz očitkov, naj mu vendarle dam malo rogljička ali pa vsaj marmelado za polizat.:zmeden: Ja, najbolje res, da je otrokova prva hrana masten in sladek rogljiček, kajne?! No, potem sem jim pa vendarle zatežila, da bo moral najprej kakšen frutek pojesti, potem bo pa na vrsti kaj drugega. Pa so bile spet pripombe-ja, pri nas je bilo pa drugače. Da, pri nas bo pa tako, sem rekla. Pa sem bila spet nesramna in sitna in tečka itd.
Imate tudi vi probleme s pripombami tetk ali ste se jih že navadile preslišati?
LP :rozica:!

KIRA -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:27:43)

maxica to niso samo tetke take, tudi mame in predvsem tašče. najbolje je, da take pripombe preslišiš.
pred 100leti je itak vse bolje bilo in oh in sploh. ja seveda.
delaj tako, kot meniš da je najbolje za tvojega otroka, po tvoji lastni logiki in razmišljanju in se zaradi takih pripomb ne sekiraj. materino mleko je najboljše, kar lahko dojenček dobi.
če bi jaz mleko imela, bi malo dojila kakor dolgo bi lahko, pa čeprav bi bila že leto dni stara. drugo hrano bi ji dodajala, dojila bi jo pa še vedno. ampak sem zgubila mleko do konca 3. meseca in sem bila zelo žalostna, ker nisem mogla moji hčerki nuditi svojega mleka, pač pa sem ji morala kupovat adaptirano.
ne poslušaj teh starih vešč in se obrni stran. ti bolje veš, kaj je dobro za tvojega maxa - ti si njegova mama. one so že imel epriliko otroke vzgajat, zdaj je pa vrsta na tebi!

lelaval -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:29:09)

Prav dobro te razumem, kajti jaz poslušam že 7 let pripombe moje "ljube" tašče, ki je "2 gor spravla", tako, da misli, da vse ve. Ko pa je imela priložnost - pri svojih otrocih, pa jamra, da ni imela časa, ker je mogla delat, da so lahko gradili, ...
GROZA. KAKO PA POTEM VSE VE? :zmeden2:
Saj ji tudi jaz rečem, da bo pri nas tako, kot bova midva rekla in tudi moj dragi ji je že miljonkrat dejal, da se naj ne vtikava več v naše življenje in prišlo je že tako daleč, da smo skregani, čeprav živimo v isti hiši (samo pozdravimo se še, če že gremo drug mimo drugega), pa še vedno hodi gor k nam in PAMETUJE.
Mislim, da sem jo že prav zasovražila.

Mojca20 -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:32:13)

Ja, poznam to. Jaz se jim smejim in preslišim. Al pa tista: "mal vinčka mu pa čist lahko daš poskusit ne bo nič škodilo":zmeden:

Taša -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:34:22)

Mojca, a veđ da se jaz spomnem, ker sva z bratom 8 let razlike, ko je hodila "babca" k nam, ko ga je moja mami rodila in mu je ta babca dala malo PIVA, :ups:ja PIVA, ker je rekla za vitamine.....

MiraGP -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 10:45:37)

Kot so rekle že punce prej, da je s tetkami, babicami, taščami ipd. križ:((. A se zaradi tega nič, nič, nič sekirat, ti si svojemu otroku NAJBOLJŠA mama:bravo: in edini zgled, ki si ga najbolj vtisne v spomin (čeravno se nam to sploh ne zdi!).
Glede dojenja pa, saj veš, to čivkajo že povsod: kakor dolgo želiš ti in tvoj srček. Jaz imam 17-mesečnika, pa je že vse (sva tudi začela s spoznavanjem druge hrane okrog 6.mesecev), ampak ziza je še vedno njegova najljubša hrana.:duda:
Snežen pozdrav iz Ptuja

Anonimen -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 11:23:49)

Saj imate prav...tudi meni je šlo in mi gre še vedno na živce,če kdo pametuje...vendar pozabljate,da niti ena od vas ne bo šla z leti nazaj,kvečjemu boste tudi ve stare 50 let in tudi ve boste tetke in tašče in babice.Zavedajte se še ta trenutek vaših besed tu napisanih..prav tako bodo o vas govorili vaši otroci,zeti in neveste nečaki.
Jaz sem se naučila taktike...poslušam kimam...delam pa po svoji presoji.

Lp.od babice..tašče še ne in mame

kimi -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 11:45:06)

No jaz imam samo eno teto pa še s to nisva v dobrih odnosih. Od fanta tete se pa ne vmešavajo

NENAJANI -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 12:16:25)

Če dobro premislimo, bomo verjetno čez 50 let me iste.:(( Vse bomo tolk pametne s svojimi snahami, hčerkami, nečakinjami, v bistvu bomo pa isto težile!!!!!:((:((:((:((:((:zmeden::hudicek:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2005 12:42:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

puncica -> Eh, naše tetke:((((((((((((( (31.1.2005 18:03:26)

Mater to grem men tako na živce da groza. Ravno prejšnen vikend je bil tak ko smo bli v Celju pri sorodnikih ki so imel koline. Sem slišala 100000 in en nasvet, pa ko sem rekla da pri nas pa ne bo tak, pa da naša še ne bo jedla jajc, pa da mleka tud ne bo pila, pa da čokolade ne je še, ker je še premala, pa da banan ji tud ne dam, ker je zaprta, kaj hujšga, vsi so sam z očmi zavijal in govoril sam "Luba marija, ubogi otrok"

Mami pa brat me pa itak skoz špikata in govorita v stilu "A TO SI PA NA RINGARAJA PREBRALA?!" Mi zakuha da bi se kr pobrala s tamalo pa nej jokcajo da je nič ni k njim.:grrr::grrr: To me pa res pogreje, a se ne dam.

Stran: [1]