Mate kak nasvet? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki

Sporočilo

Nenya -> Mate kak nasvet? (2.3.2008 8:17:03)

Ali pri uvajanju goste hrane (kaj že lahko je in kaj ne) upoštevate dejansko ali korigirano starost?
Koliko jim dajete za pit, kaj pijejo in kako? Jaz ji dajem vodo, ali pa komarčkov čaj brez sladkorja, pije po nukovem lončku popije mi pa mogoče 20ml, jo še dojim.

ajna12 -> RE: Mate kak nasvet? (2.3.2008 8:21:59)

Zdravo!

Jaz sem pri svoji nedonošenki upoštevala korigirano starost. Če je nekaj lahko jedel otrok pri 1 letu, sem ji naprimer jaz dala pri približno 14 mesecih(rojena 2 m prehitro).

Noseckica -> RE: Mate kak nasvet? (2.3.2008 9:07:18)

Jaz se tudi bolj ali manj držim korigirane starosti pri gosti hrani, se pravi -2 meseca.

Moja pije prekuhano vodico, čaj (otroški iz lekarne) in pa razredčene soke.
Pije iz "pametnega lončka" (Nuby), popije pa toliko kot ji dam, cca. 150 ml (čez dan). Ji pa moram dobesedno proč jemat lonček, ker se kar naliva. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bibyzan -> RE: Mate kak nasvet? (2.3.2008 16:18:27)

Upoštevam korigirano starost, popije mi zelo malo po 10 požirkov na dan. Se pa še drugače dojiva-no, večinoma se dojiva, razen za kosilo sva uvedle obrok z zelenjavo, zvečer pa ji dam ob 19. uri rižolino na žlico, pa potem okrog 20.00 ure dojenje. No, pa dojenje seveda tudi ponoči-tu pa bolš da ne napišem, ker ziza ponoč je pa zakon!

anajmad -> RE: Mate kak nasvet? (2.3.2008 17:00:07)

Jst sem absolutno upoštevala koirigirano starost (-3,5mesece),čeprav mi je Dr. Cerarjeva rekla,naj uberem srednjo pot,sam sem vidla,da še ni bila pripravljena na gosto hrano. Pila pa ni skoraj nič. Sedaj pri dobrih dveh letih,da mi komaj,komaj spije lonček čaja(ampak samo jabolčnega od Milupe). Ponoči ,pa ji še zmeraj,no sedaj oz. zjutraj ji še dam za piti Milumil3 ,z dvema žličkama Plasmon piškotkov in z dvema žličkama keksolinota.
Svetujem ti,da delaj po svoje,kar misliš,da je najbolj prav.

Samrela -> RE: Mate kak nasvet? (2.3.2008 20:47:12)

Jaz tudi nekako upoštevam korigirano starost (rojena 2 meseca prezgodaj) oz. ji odštejem vsaj 1 mesec.

Se pa strinjam z anajmado, ki pravi, da naredi tako kot misliš, da je prav in je najbolje za tvojega otroka.

Stran: [1]