kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Ma, vse tako rihtate za svoje , da me rata kar stram, ker jaz nimam prav nobene volje do tega. kasso: za uspešno postrežbo. Ma take stvari zanjo biti res naporne, sploh v našem stanju. Jaz nisem več sposobna za kakše take podvige. Za torto sem pa prva v vrsti....... Pa še nekaj; kako ti je curljalo pri prvih dveh? naj te ne bo sram, ker sem jaz sigurno še hujša . Edina stvar, ki sem jo naredila, da sem oprala prevleko za športni del vozička (košare še ne) in ležalnika, kupila dva roza bodija in v soboto kupila en paket plenic 3-6 kg v mercatorju. Imam toliko dela s cunjami in pospravljanjem za tamalima, da res ni več tistega užitka pripravljat, pa prat, pa likat cunjice,nakupovat...... zdaj res nimam nobene volje. Postelja je še vedno v garaži v eni drugi vasi, kamor vozimo kramo, pa lupinica tudi je še tam spakirana.... najbrž bom jaz le pripravila posteljnino in bodo že pripeljali posteljo, ko bom že rodila in bom v porodnišnici.......ne verjamem, da je še katera hujša od mene V mercator centru pa me je v chiccotu prijelo, da bi pa imela kak tak pisan barvast pajacek...imajo krasne cotke..., ampak zaradi cene sem se premislila. Včeraj sploh nisem čutila, da sem noseča, andrenalin je tako podivjal, da nisem zaznala otrdevanja trebuha, ne slabosti, utrujenosti, ki jo drugače vsak dan. Bilo nas je 22 odraslih in 16 otrok in vse postreči je bilo res naporno, ampak sem čutila šele zvečer, ko sem se vsedla...sta mi pa mama in tašča na koncu malo pomagali pri pomivanju posode ...... zdaj me čaka le, da še pobrišem po tleh, ampak to bo počakalo do popoldneva, ker že današnje pospravljanje, je bilo preveč..... Tortico pa imaš v albumu (geslo soča), pa tudi za vse ostale jo je še,.... izgled ni bogvekaj, ampak je pa dobraaaaaa Katina zelo rada ti zaupam en res dober recept za slastno jagodno torto Biskvit (: 4 rumenjake, dodaš 20 dag sladkorja in 1 vanilin sladkor penasto zmiksaš, dodaš 1 dcl vode, 1 dcl olja, 1 žlico ruma ter še presejano moko 20 dag s 1 pecilnim. Na koncu še sneg 4 blejakov. krema: 5 rumenjakov in 5 žlic sladkorja penasto zmiksaš in dodaš 500 g moscarpone, nato dodaš in narahlo zmešaš z žlico 250 ml rastlinske smetane (stepane) in 250 ml navadne smetane (stepane) Potrebuješ še 2 jagodna kompota (jaz sem dala notri jagode treh kompotov) jagode zmiksaš. Ohlajen biskvit le enkrat razrešeš na pol, spodnjo plast fajn namočiš s jagodnim kompotom in namažeš s zmiksanimi jagodami in gor daš pol kreme. Položiš drugo plast biskvita (jaz malo namočim tudi spodnjo stran), spet namočiš s jagodnim kompotom in daš še drugo plast kreme gor. Da mi krema in jagode nisu ušle izpod druge plasti biskvita in da je bilo enakomerno porazdeljeno, sem dala okrogel okvir tortnega modela in pustila čez noč, da se lepo vse strdi in biskvit namoči. Spekla sem še torto nutello RECEPT z razliko, da raje namočim s kakavom in dodam malo ruma. Pekla pa sem duplo porcijo biskvita in kreme, ker je bil model večji pravokoten.Dve plasti kreme se pravi s 1 l smetane. Gor pa čokoladna glazura. to torto je bolje, če narediš en večer prej, ker pride precej boljša oz. tovelja za vsako torto. Sem pa pisala s barvami za torto in sem mije na namaz vse razlezlo, na glazuri pa ne
|