Estrella*
|
Guten Morgen! Včeraj vas je pa snegec malo polenil Mi3 smo šli k tašči , kot vedno na shod. Dolgčasssss. Vsako leto isto in slabše. Spet sem se najedla in posledica je bila neprespana noč. Sem ugotovila, da po 4 uri popoldan nimam kaj za jest oz. kako lahko malenkost in potem imam mir celo noč. Včeraj me je polek zgage dajala še ena neprijetnost, ki me je počasi že zaskrbela. Vsake toliko časa me tako zašravfa, popolnoma enako kot ta prav popadek. Sem skušala večino časa v ležečem položaju preživeti, pa je stanje brez sprememb. Sploh ne vem ali naj grem do G ali naj čakam??? IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Sem na enem drugem forumu našla tale seznamček in ga dam v obravnavo. Predvsem prosim, da se vključite tiste, ki ste že rodile, pa seveda tudi druge. I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE 1. 5 tetra plenic (ali 3 tetra in 2 Pampers) 2. 1 povijalno plenico 3. žabice 4. 2 spodnji majici (tetra) 5. 2 vrhnji majici (bombaž - mako) 6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) 7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek 8. copatki ali nogavičke 9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro 10. avtosedež za pot domov 11. rokavičke (da se ne popraska - če so potrebne tudi za doma) 12. duda II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO A. DOKUMENTI 1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija - izvidi 2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno) 3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (?? - od kod, kako??) 4. zdravstvena izkaznica (potrjena) 5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.) 6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu IMAM KOPIJO POROČNEGA LISTA KAR V MATERINSKI 7. osebni dokument TO IMAM PA ITAK VEDNO S SEBOJ B. STVARI 1. toaletna torbica: zobna pasta in ščetka, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon (suhi), škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice, papirnati robčki … NE RAZUMEM ZAKAJ SUHI ŠAMPON, PA SAJ SE LAHKO GREŠ STUŠIRATI IN LASE OPRATI AL NE JAZ IMAM ŠE VLAŽILNE ROBČKE S SEBOJ, KER ČE NE BOM MOGLA POD TUŠ, DA SE VSAJ TAKO NA HITRO MALO OSVEŽIM. IMAM PA BIONSEN ROBČKE, KI MI NAJBOLJ OD VSEH ODGOVARJAJO. 2. Bepanthen ali Lanolin (se dobi v porodnišnici, če rečete!) za mazanje prsi – ali pa krema od Aventa, ker je ni treba pred dojenjem brisati, blazinice za prsi, nastavek za bradavice SEM SI KUPILA LANOLIN IN SEM ZADOVOLJNA Z NJIM, JE MALCE TRD, AMPAK GA NAJPREJ MALO RAZTOPIM MED PRSTI IN POTEM SE DOBRO RAZMAŽE 3. damske vložke - vir 80 IMAM 2 PAKETA 4. sp. perilo - več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan (priporočljive so tiste za enkratno uporabo) SVOJE SPODNJE HLAČE BOM UPORABILA SAMO PRI ODHODU IZ P, DRUGAČE PA BOM UPORABLJALA SP. HLAČE ZA 1 X UPORABO 5. nogavice 5 parov 6. copate IMAM SVOJE OD KOPITARNE, KI IMAJO VISOK PODPLAT IN SE UJEMAJO V BARVI S KOPALNIM PLAŠČEM 7. 2 x nedrček za dojenje BOM IMELA SAMO ENEGA 8. halja, spalna srajca IMAM SVOJO 9. obleko za domov – hlače, majica, čevlji (pripelje partner naknadno) 10. pijačo 11. mobilni telefon in polnilec JAZ BI ŠE TLE DOPISALA IZ LASTNIH IZKUŠENJ IN SICER KO SEM LEŽALA V BOLNICI SEM IMELA S SEBOJ POLNILCA, AMPAK SE JE MOBITEL ČEZ NOČ UGASNIL, AMPAK OD MOJE ZMEDENOSTI SE NISEM NIKAKOR MOGLA SPOMNITI KAKŠNA JE PIN KODA IN SEM TRIKRAT VNESLA NAPAČNO (BAJDEVAJ MAMIMO PIN KODO) IN SE MI JE MOBITEL ZABLOKIRAL, TAKO DA SEM MOŽA FEHTALA, DA JE DOMA POISKAL MED PAPIRJI PUK KODO. TAK DA ŽENSKE IMEJTE NA KAKŠNEM PAPIRJU V DENARNICI NAPISANO PIN KODO ZA MOBITEL. 12. fotoaparat in baterije 13. denarnica z drobižem 14. piškoti 15. če ste bile šivane, vam bo izredno prav prišel obroček za napihnit, da se boste lažje vsedle MI GA BO DRAGI KUPIL PO POTREBI Črpalka pa je tako v porodnišnici (po potrebi nabavi partner naknadno) TE SI SPLOH NISEM KUPOVALA, NAJPREJ BOM UPORABILA TISTO V P, ČE PA SE BO IZKAZALO, DA JO POTREBUJEM TUDI ZA DOMOV, PA MI JO BO DRAGI KUPIL. Zdaj pa vam še zaželim lep dan in pristavim . Jaz bom zdajle skuhala belo kavico, ker bova z možekom imela za zajtrk belo kavo in orehovo ter makovo potico. Aurora: nekao velja pravilo, da si 6 t po porodu nej ne bi umival las s tekočo vodo. Saj veš prehladi in podobne reči. Jaz osebno nisem mogla zdržat več kot teden dni, ker sem imela tako maste in smrdeče da je bilo joj. Sem si kar umila in fejst posušila. Ven pa itak nisem rinla po pranju las. labella nisem imela sabo in bi ga seveda krvavo potrebovala, saj so bile moje ustnice razpokane do krvi!!!! Modrček za dojenje tudi nisem imela, vendar bo glede na mojo velikost prs in količino mleka, ki mi je iztekala, tokrat 100% v torbi za P. nastavki za dojenje jih nisem imela , pol mi je pa kupil ta velike , pa so bili kljub temu premajhni in so romali v koš. Zame ni pomoči!!!!! duda: nisem imela , v KR jo kao ne dajo, ko pa sem vidla čez noč kakšne dojencle na oddelku pri sestrah, pa je imel vsak svojo. Glede dokumentov pa je v vsaki P drugače. Bolje je imeti vse sabo kot pa kaj premalo. Iz P sem šla v nosečniških oblačilih, ker tudi jaz kljub temu, da mi je ostala samo slaba kila viška nisem zlezla v stare stvari še 14 dni po porodu. kasso: si me pa pošteno prestrašila. Poporodni popadki?????What the F...is that???Je to mogoče tako močno močno boleče krčenje maternice po porodu ali kaj?? Daj kaj več napiši o tem , pilssss Pa še to, kako si ti oblekla svojega dojencla v začetku julija. Jaz si nekako ne morem predstavljati, da ga oblečeš praktično isto kot tistega ko se rodi decembra Špelin: lepa sobica. Ko je Andraž zagledal pograd se mu je spet odtrgalo Me pa zanima ali bo mali spal pri puncah? Naš namreč samo razpreda o tem, da mora nujno kupit pograd, ker želi, da bo sestrca imela sobo pri njemu Nikakor mu ne morem zbit iz glave, da to ne gre in da bo mala imela svojo sobo.
|