orhideja - suhe korenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

tititi -> orhideja - suhe korenine (1.3.2008 17:22:05)

Bom kr novo temo odprla, ker o tem še niste pisale.

No jaz sem decembra dobila novo orhidejo. Lepo mi je cvetel do konca januarja potem pa se je posušila (najprej odpadli cvetki nato pa še steblca posušila) in sem jih odrezala, tako da imam sedaj samo tri velike liste na vsako stran. Kaj pa zdaj? Videla sem da ima zelo malo zračnih korenin. Ene dve sta"živi" ostalo je pa suho. Ali jo presadim in porežem te suhe zračne korenine ali jo pustim na miru?!?

Hvala za nasvet.

Una -> RE: orhideja - suhe korenine (1.3.2008 17:27:09)

Hej!

Zdaj orhideja "počiva". Pusti jo pri miru, vsake toliko jo zalij in ko bo čas, bo znova pognala. Uporabni nasveti za orhidejo

tititi -> RE: orhideja - suhe korenine (1.3.2008 18:45:15)

hvala za link.

Ni blo časa za informacije zbirat, ko je blo treba ukrepat in sem poslušala nasvete drugih namesto malo po netu pobrskala in sedaj sem na tem linku vidla, da bi morala "tazdravo", čeprav odcvetelo deblce pustit. Jaz sem ga pa porezala, ker je iz tega deblca skori na dnu raslo še eno, ki je pa se posušilo...

A sem ga biksnla močno? Al je še upanje da zraste novo steblce?!?

Una -> RE: orhideja - suhe korenine (1.3.2008 19:38:00)

Ne vem, počakaj, pa boš videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če se deblce posuši do konca, po moje ne zraste več. 

urskas -> RE: orhideja - suhe korenine (13.3.2008 9:53:52)

Bodi potrpežljiva in bo spet cvetela, samo prave pogoje ji moraš dati:

Če ima rastlina dovolj močne in zdrave liste zacveti, ko jo prestavimo v hladnejši prostor. Razlika mora biti vsaj 5˚C. Minimalna temp. je 16˚C!!!

Stran: [1]