Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 9:45:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem sicer v bloku, ampak nama meri serviser in ne dimnikar. K nima kej nepooblaščen človek okol moje peči skakat. Je pa res da še nikol nism dobila tega obvestila. Sam če bi ga bi pač povedala da to dela pooblaščen serviser. Kar dimnikar ni. In piše na peči in papirje mam da je to urejeno.
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 9:54:58
|
|
|
|
urška
|
meritve mora dimnikar narest pri obeh. mogoče v dim. podjetju pač nimajo podatka, da imate v hiši dve peči in zato mama ne dobi obvestila. kolikor tudi jaz vem, dimnikar dela malo drugačne meritve kot serviser. mislim merijo tudi neke druge parametre, ki jih serviser ne. povrhu vsega, mora dimnikarska služba meritve izvajat ker so predpisane z Uredbo in potem izpolnit obrazec Dimnikar-1 (ki se oddaja na Min.). tega pa serviserjem ni treba. oni meritve naredijo zato, da lahko naštelajo peč, po domače povedano. hkrati dimnikar preveri tudi ostale kurilne in dimnovodne naprave in seveda prostor v katerem peč stoji. dimnikraji so u bistvu neka kontrola serviserjem. sicer ne vem kako se boš odločila, ampak plin je plin. nesreče se dogajajo in to predvsem pri teh etažnih centralnih napravah, ki imajo dovod zraka iz prostora. ko pride dimnikar ga vprašaj če imate dobro urejeno prezračevanje. spomni se primera 2 leti nazaj, ko je umrl 6 letni deček v domžalah.....
< Sporočilo je popravil urška -- 1.3.2008 9:57:12 >
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 10:02:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Serviser meri kolk plina je v ozračju. Kaj pa meri dimnikar
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 10:04:58
|
|
|
|
urška
|
točno kaj meri ne vem več. vem da meri tudi toplotne izgube, pa CO pa ne vem kaj še vse (sem že malo ven iz foha ) bi mogla prou pogledat na un list ki nam ga vsako leto pusti. pa tudi serviser ne meri samo pline v zraku ampak tudi kaj se dogaja v peči, po domače povedano.
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 10:09:33
|
|
|
|
urška
|
aja pa še to: koikor vidim, imajo pr dejčki UNP. pri priklopu le taga ni potrebo soglasje dimnikarske službe. v tem primeru bi jaz sploh hotela, da rpide dimnikar narest letni pregled kurilnih in dimnovodnih naprav.
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 11:25:15
|
|
|
|
travica
|
če imaš serviserja ali ne, v primeru da dimnikarja zavrneš, dobiš kazen. tako da se dimnikarju v nobenem primeru ni možno izognit.
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 12:03:31
|
|
|
|
dejčka2
|
Zapleteno, jaz samo ne razumem, zakaj po zakonu enim dimnikar meritve dela, drugim pa ne?Peči pa so iste, ne mislim konkretno moje mame. V čem je fora? Sigurno je prav, da izmeri zaradi naše varnosti, ampak potem plačam dvojno, dimnikarja in serviserja, delata pa iste meritve, ker sem lani vprašala serviserja. Je pa dimnikar prišel delat meritve 2 meseca za serviserjem, pa je rekel, da meritve od serviserja ne veljajo. Bom malo po spletu pobrskala, ali pa bom poklicala plinarno?! lp
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 12:20:10
|
|
|
|
urška
|
lej ti bom še enkrat razložila-. dimnikarska služba je pri nas urejena z zakonodajo, torej je po zakonu obvezna. medtem ko servisna služba pa ni. torej serviserja ti ni obvezno klicat. zakaj nekje ne delajo meritve, nekje pa? ljudje so različni: eni ti rečejo, da te kurilne naprave ne uporabljajo (pa uresnici jo), drugi enostavno meritev ne dovoljo opravit. potem imaš primere, ko imajo kombinirane peč, pa ko pride dimnikar rečejo, da ne kurijo olje, ampak drva (pri drvah se meritev ne dela). v takh primerih je tudi v Uredbi in Pravilniku jasno napisano kaj in kako se ukrepa. je pa pri dimnikarjih isto kot pri drugih mojstrih: eni so normalni in u redu eni pač ne....
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 13:53:02
|
|
|
|
...taša...
|
evo, sem vprašala moža, ki je dimnikar, pa je odgovoril takole. Serviser dela svoje delo, dimnikar ga kontrolira, če je serviser zadevo dobro nastavil. Če dimnikar ugotovi, da peč ni dobro nastavljena (da se nabira preveč saj, itd,,,), mora poklicati serviserja, ki mora svoje delo ponovno opraviti. lp
|
|
|
|
RE: dimnikar-plinska centralna 1.3.2008 17:35:38
|
|
|
|
žigolino
|
evo, sem vprašala moža, ki je dimnikar O a ti imaš tudi moža dimnikarja,zdaj sme že pa dve "Srečni punci"
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?