ANIME
|
No evo, se javljam na hitro (za nazaj nisem šla nič brat, saj mi nekako ne znese). Jaz sem imela v četrtek rutinski pregled pri atu Cerarju in ta me je takoj, ko je videl izvide vode in pritiska, poslal zgornje nadstropje na opazovanje. Češ, da sem napolnila 36 tednov in da jima lahko naredim več škode ko koristi, zato grem jutri (petek) rodit. Zjutraj pri viziti je Pušenjak rekel, da so zagnali večji krik kot je treba in da sploh še ni taka panika in bi on par dni počakal. V sobi sem v kantico morala nabrati vso vodo v 24 urah (sploh ne bi šla v podrobnosti kako ciljat vodo, ko imaš trebuh tako velik, da sploh nič ne vidiš Ko so vodo odnesli v laboratori, me je prišel pregledat ata Cerar in sem dobila "vaginalko" in že čez 20 min sem imela full popadkov, ki so se mi vrstili na 15s. Ko sem prišla v porodno ob cca 18:30 (jaz se nič kaj prida ne spomnim, saj sem imela full opravka sama s seboj in popadki), sem bila totalno izmučena. Potem se je pa začel žur. Dali so mi glukozo in še umetnih popadkov in ti so mi potem nekako "umirili" popadke, da so bili sicer večji, ampak vsaj redkejši. Jaz sem hladno med popadki spala ves čas. Menda da sem se odpirala full hitro. Dobila sem še zadevo proti lajšanju bolečin in pa tisto slavno masko. Kar naenkrat sredi dremeža babca reče, da zdaj bomo pa porivali in jaz jo čukasto gledam, če ona to resno. Seveda, ker sem spala, ni bilo nič od mene . Rekla je, da naslednji popadek naj bom pa budna in mislim, da sem še dvakrat, trikrat pritisnila in Tjaša je bila zunaj, 4 min za njo pa še Uroš (njega se pa sploh ne spomnim, da bi ga rodila , da o posteljicah sploh ne govorim. V sobi ogromno enih ljudi, jaz sem menda začela krvaveti in so me za eno uro uspavali. V sobo so me prileljali okoli enih ponoči in brez otrok, saj sem bila zaradi izgube krvi čisto fertik (sestram sem se sesedla sredi kopalnice). Zjutraj okoli 7h pa sem prvič resnično videla svoja dva mulčka. Bila sem na B oddelku in so full lepo skrbeli zame. Kopalnico pa sem delila z Mjavčkom Končni rezultati: Tjaša: rojena 03.10.2008 ob 21.44; 2740g in 49cm Uroš: rojen 03.10. 2008 ob 21.48; 2250g in 46cm Uroš je pač malo manjši od Tjaše in zato rabi malo več pozornosti (bližina mu je kar pomembna); Tjaša pa je jedec (očitno ni po meni :))) Jaz sem se v porodnišnici kar dobro držala, saj sem zelo kmalu začela skrbeti za oba. Domov sem prišla v sredo. V četrtek sem imela prvi izlet v porodnišnico, saj mi je počil šiv (ampak menda se bo sam zacelil in imam čez en teden kontrolo). Včeraj pa smo imeli zvečer ponovni izlet v porodnišnico, saj sem dobila 39,2 vročine in sem dobila še antibiotike. No včeraj sta bila tudi stara en teden in sta full pridna, zdrava, veliko spita in pojesta že 50-60ml na tri ure. Za enkrat še ne dojim, saj sem preslabotna; mali pa itak še nima tako močnega refleksa (on že flaško s kar nekaj muke popije, mendtem ko Tjaša samo pogolta mleko. Jaz si ga za enkrat izčrpavam. Sem precej slabotna in še dobro, da pomoč od kolegov in seveda novopečenih babic. V album sem nalimala nekaj slikic in sicer: 1. Takoj po rojstvu 2. in 3. Še v porodnišnici 4. Prihod domov (po lupinicah se res vidi, da sta kar malo manjša 5. Slikana danes Tista s konkretno čupico je pa seveda Tjaša :) Lep pozdrav od vseh nas.