Sibil_ -> Kako navaditi na kravje mleko? (30.1.2005 22:46:47)
|
Jaz ti lahko povem svojo izkušnjo.Ko sem bila stara manj kot eno leto že nisem več hotela piti mleka, sem pa pila recimo kakav in jedla gres.Pa jedla sem sir pa maslo brez posledic, recimo skuta al pa jogurt mi nista nikoli šla dol.Pred dvema letoma sem dobila driske, pa full slabosti...in sem po določenem času ugotovila da je to od laktoze.Enostavno je ne prebavim, ni pa to alergija.In to se je baje že začelo takrat ko sem bila majhna, ker sem imela manj encimov za razgradnjo laktoze.Ker pa ti encimi z rastjo upadajo so zdaj tako nizki da se moram izogibat mleku in mlečnim izdelkom z laktozo. Ampak ni nujno da je to to, pač sama malo spremljaj.Pa poskusi recimo reakcije po jogurtu (ta nima laktoze) al pa prav po mleku. Ne vem kaj ti svetovat kot to, da poskusi spremljat reakcije po mleku, pol pa nekaj časa ne mleka dajat pa boš vidla. Je pa to doživljenjsko na žalost, čeprav pri tako majhnih redko.:angel: Jaz bi zmanjšala količino mleka in po moje bi moralo bit ok.Matr sem se razpisala:ups: , no pa lahko noč, LP, Sibil
|
|
|
|