Ne pije (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Dolina -> Ne pije (29.2.2008 20:18:42)

Punce,

ima katera kakšno idejo, kako naj svojo trilteno punčko pripravim do tega, da pije tekočino - katerokoli? Ima namreč neko virozo (občasno bruha, nima pa vročine, jamra, da jo boli trebušček), spila mi je pa v celem popoldnevu mogoče 2 dcl (bebe čaja, ni hotla nobenega soka, niti vode, niti njej najljubšega mleka)! In ker smo že enkrat pristali na infekcijski zaradi dehidracije, sem v skrbeh, da bomo tudi tokrat.
sem ji skušala razložit, zakaj mora pit, potem sem že malo živce zgubila in ji "grozila", da bo mogla spet v bolnico in jo bodo špikali, pa tud to ni pomagalo. Enostavno noče in tišči usta skupaj.

Kakšne ideje?

Lp, Dolina

Lunc_a -> RE: Ne pije (29.2.2008 20:19:56)

pitje na slamico,iz tetrapaka tiste manjše jogurte sadne,po žliki...
če pa ne gre,potem ne gre,prisilit ne moreš žal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

NinaŠ -> RE: Ne pije (29.2.2008 20:23:33)

Druge ideje, kot da ji kupiš kak sok v kaki nenavadni steklenici, da bo pila že samo zato, ker bo dobro/smešno zgledal, nimam. Pa not ji naskrivaj vsuj malo (res malo, ker je, vsaj meni, zanič okusa in jo težko skriješ) rehidracijske soli. Na tak način sem pripravila sina (takrat star 3 leta) ob rotavirusu, da je pil, čeprav sva oba vedela, da bo potem bruhal... ...in je ubežal dehidraciji.  

karin412 -> RE: Ne pije (29.2.2008 20:38:43)

Moja je ob virozi pila edino namočeno vatko-vodo je cuzala. Lahko provaš z robcem.

vesel -> RE: Ne pije (29.2.2008 21:59:04)

veliko naj je slanega oz.te bobi palčke.pa se bo stanje zboljšalo glede pitja.lp

Princess Mononoke -> RE: Ne pije (1.3.2008 5:14:02)

Kaj pa če ji bi pripravila "ice block" s sadnega soka in ga bi potem lizala kot sladoled in dobila tekočino? Pri nas se to dobi v trgovini v Sloveniji ne vem. Ti prilimam en link kako to zgleda: http://raisingchildren.net.au/articles/recipe_strawberry_ice_blocks.html

Dolina -> RE: Ne pije (1.3.2008 11:06:57)

Hvala punce. Se je ponoči zbujala in na srečo je bil žejna, sem ji dala res ta redihracijski prašek (hvala, da ste me spomnile na to). danes je bolje. To idejo z ledenimi palčkami se si pa tud zabeležila.

Hvala.

Stran: [1]