Anonimen -> Glasbena šola (9.3.2005 11:02:07)
|
V Kranju ni treba nobenega predznanja, po moje tudi drugje ne. Po moje včasih učitelji še radi vidijo, da ni treba popravljati tistega, kar so se dotedaj mogoče narobe naučili. Sem pa zadnjič brala, da otroka ne smeš forsirati za en inštrument ali pa za en krožek. Čimveč stvari naj poskusi, starš pa naj ga zraven skrbno opazuje in presodi, kaj mu najbolj leži. Tako da mislim, da če mu ena stvar ne bo všeč, mirno lahko poskusite drugo in ni treba težiti, da se začeto tudi konča. Lahko se zmenite naprimer, da boste vztrajali še en mesec, če mu ne bo všeč, ali pa do konca plačilnega obdobja, takoda bo nek zaključek. Potem pa nekaj drugega. Če se nobende od strašev ne okvarja z glasbo, sploh ni rečeno, da otrok nima predispozicij za glasbo. V večini primerov po mojem mnenju samo starši pač niso izkoristili svojih zmožnosti, če so imeli naprimer talent za glasbo, pa ali niso imeli prložnosti se z njo ukvarjati ali pa morda tudi želje ne, lahko pa da tudi niso vedeli za ta morebitni talent. Po moje je dobro, da se poskusi čimveč stvari (pa ne naenkrat), med njimi je glasba ena lepa pozitvna stvar.
|
|
|
|