|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kožni testi in krvni testi
29.2.2008 16:15:01   
Tanayya29
Pozdrav!
Naš 4 mesečni fantek je bil danes testiran na sum za KML,na kožnih testih je bilo vse negativno,sedaj čakamo še na krvne teste.Slišala sem že,da kožni niso prav zanesljivi.
Ko sem jo vprašala,kaj pa bi lahko blo je rekla nek ekcem....to je bil odg. alergologa.No,saj vem ,da moram še počakat na krvne teste,pa vseenouser posted image .
Zanima me predvsem kako je pri vas,vaše izkušnje glede kožnih in krvnih testov?
Hvala in LP.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kožni testi in krvni testi
29.2.2008 18:51:02   
sazi
Naš sinko je imel sum alergije na KML in na jajca. Pri enem letu je oboje pokazalo negativno - tako kožni kot krvni testi. Na jajca pa je bil zagotovo alergičen. Ko sem prišla nazaj po pol leta na ponovne teste, mi je zdravnica rekla, da kaj delava tam, da moj otrok ni alergičen, da ga ne bodo obravnavali in naj gremo k dermatologu, če ima izpuščaje - dobil jih je pa izključno, če je pojedel kaj, kar je vsebovalo jajce (dovolj je bil 1 njok ali pol navadnega piškotauser posted image ).
Šla sva na testiranje z bioresonanco, kjer so alergijo na jajca potrdili in ga v treh tednih tudi pozdravili (imamo srečo, da je njemu zdravljenje pomagalo). Od takrat naprej je jajca brez problemov in ni imel nobenega izpuščaja več (prej se je pa ponoči zbujal v joku in se do krvi praskal).

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2008 14:58:32   
polona5
Krvni test je odločilen, saj 100% pokaže ali JE ali NI alergija na KML. Lp

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2008 15:41:07   
pikceva
Ojla,

Krvni test ni 100 % pri majhnih dojenčkih, ker se ne razvijejo še protitelesa v veliki meri. Naša je bila testirana s krvno preiskavo, ki je izključila alergijo na KM (6 mes). Dr. je rekla, naj vseeno pije antialerg. mleko, ker se suma na alerg. ne da izključiti.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2008 18:44:53   
polona5
V tistem času oz. starostnem obdobju, ko je test delan je rezultat 100%, vsekakor pa ga je treba po določenem času ponoviti. To je na polletni ali letni kontroli. Če se izkaže, da je krvni test na KML negativen, se običajno stašem svetuje, da čez čas lahko ponovno poskusijo svojemu otroku uvesti mleko oz. če je dojen mama lahko ponovno poskusi z mlečnimi izdelki; če je do tedaj bila na strogi dieti. Če se izkaže, da se pri otroku ne pojavi nikakršna reakcija, lahko s tako prehrano nadaljujejo, sicer pa se še naprej držijo diete, kljub negativnemu testu - ki se ga, kot sem že rekla v takem primeru sigurno še enkrat ponovi. Lp

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2008 8:45:32   
Natali07
polona5 - zadnje čase se bolj malo oglašam, ampak glede na tvoje izjave sem se morala. Ne vem od kod ti to da je krvni testi 100% zanesljiv. Moj malček je alergik od rojstva. Že v porodnišnici je bruhal ko so mu ponudili prilagojeno mleko in kamlu je ratal ves pikast po celem telesu.

No da ti razložim so nam kožni testi potrdili alergijo na KM in jajca pri 3 mesecih, pri 9 pa še na krompir. Vedno pa so krvni testi negativni - kot da ni alergije. Imamo povečane samo celokupne Ige. Po tej tvoji razlagi moj malček sploh ni alergik, ker so krvni testi 100% zanesljivi.

To pa da se staršem svetuje da sami poizkusijo tudi ne drži. No nam je bila dokazana alergija samo po kožnih testih in pri 9 mesecu ni pokazalo alergije na KM niti na kožnih niti na krvnih in po tem smo šli na provokacijo v bolnico za 4 dni in so mu tam postopno uvajali mleko. ostala alergija pa ostaja in še nekaj dodane pa so še vedno vsi krvni testi negativni.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2008 13:42:49   
polona5
Alergija se skozi otroško obdobje spreminja, zato so potrebne večkratne kontrole pri alergologu. Tisti otroci, ki so kot dojenčki alergični na hrano, se ta alergija v najstniških letih oz. lahko tudi že kmalu po 2,3 letu preusmeri in postanejo alergični na pršico ali cvetni prah - alergija na hrano pa počasi popolnoma izzveni! V vmesnih obdobjih, ko se delajo ponovne preiskave, lahko pride do takšnega primera kot je prišlo pri vas, ko pri 9 mesecih kožni testi niso več nič pokazali!
Kadar je treba potrditi vzrok alergije in kožni testi ne pokažejo ničesar, so potrebne krvne preiskave in v najslabšem primeru še provokacijski testi, ki jih izvajajo le v bolnišnicah - očitno sodite vi med "slabši" primer. Lp

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2008 14:17:50   
polona5
Še to sem hotla rečt - jasno, da ste šli na provokacijo v bolnišnico, saj ste pred tem imeli zanesljivo dokazano hudo alergijo na KML, ki pa je očitno, kot sem te razumela, že izzvenela. Lp
Odgovarjala pa se Tanayyi29, ki je rekla, da so imeli kožni test negativen - in če je še krvni test negativen in s strogo dieto brez KML in mlečnih izdelkov po 3 tednih ni nobenega izboljšanja, očitno ni vzrok KML - na to ji je tudi alergologinja namignila!!! LP

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2008 16:29:50   
Natali07
polona5 - tudi sama sem opisala situacijo tanyyi29 ki je spraševala kakšne imamo izkušnje s krvnimi in kožnimi testi.
Tebi sem pa samo omenila da ne zatrjevat da so krvni testi 100% zanesljivi, ker to ne drži, ker po tvoji razlagi moj malček ne bi bil alergik, ker mu do sedaj še nobeni krvni tetsi niso potrdili nobene alergije. Seveda pa so mu jo kožni testi potrdili. Poznam pa tudi primere, ko so otroci alergični na KM in drugo hrano pa jim niti s kožnimi niti s krvnimi testi tega ne dokažejo.

Seveda pa vsak izpuščaj ali suha koža tudi ne pomenita alergije.

Pa se nam kregala, samo ne zavajat mamic da so krvni testi 100% zanesljivi.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2008 7:28:32   
Taja Nagaja
Jaz se strinjam z Natali07.
Naša je alergična na zelo veliko stvari in njena alergologinja, ki je predstojnica oddelka, pravi, da testi niso zanesljivi, da največ ugotovijo starši sami, ko je otrok na dieti. Naša po vseh testih lahko uživa jabolka, ko pa je dobila žličko kuhanega jabolka je bila naslednji dan vsa pikasta in otečena user posted image Tudi pri zadnjem testiranju so si bili rezultati obeh testov nasprotujoči. Pa še to. Vsak otrok lahko odreagira drugače, v različnem časovnem obdobju,  eni na koži, drugi na dihalih, prebavi.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?