Zelenjava (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Brundula -> Zelenjava (29.2.2008 12:37:52)

Mene zanima kdaj otrok začne jesti surovo zelenjavo; motovilec, solato, redič, paradižnik... Kdaj ste prvič dale jesti zelje, repo?

biga -> RE: Zelenjava (29.2.2008 12:40:53)

Dojenčki kakšne zelene solate ali motovilca po moje še ne jedo. Moj nečak je šele zdaj pri 6. letih začel jesti zeleno solato. Paradižnik je alergen, tako da bomo mi z njim počakali vsaj do prvega leta. V omaki ga verjetno lahko ponudiš, samostojno pa ne vem, če ga bo jedel. Odvisno, koliko je star tvoj otrok. Zelje in repo - surovo - po moje isto kot zelena solata, domačo kislo repo mu bom pa danes prvič ponudila s krompirjem zmešano, pa je star 9 mesecev. S kislim zeljem bom počakala še kak mesec ali dva, ker menda zelo napenja.

Naja30 -> RE: Zelenjava (29.2.2008 13:42:58)

Kislo zelje je probala okoli 10m, solate pa še ne je, stara je 15m. Pa sem ji probala dat, ampak se kar kremži zraven.

kristinaj -> RE: Zelenjava (29.2.2008 14:35:49)

naša bo kmalu 11m, firbec jo je matral kaj je v skledi na mizi, pa sem ji dala pokušat in sicer: na krožniku je imela polento z golažom, zraven sem ji dala nekaj peres radiča zabeljenega z oljem, kisom in česnom, narezala na majhne koščke in prelila z zabelo radiča, da je ratalo sočno in njami njami, kako smo vse popapcali....gresk pa v smeti :=))))

kristinaj -> RE: Zelenjava (29.2.2008 14:37:14)

ups...sem pozabila..... joto pa je že od 8m, najprej narejeno za njo, brez začimb, sedaj ji pa kar dam tako, kot jemo mi....

jaša2 -> RE: Zelenjava (1.3.2008 9:17:37)

naša je 9m in solate še ni probala. ji jo bom pa v teh dneh ponudla, pa bomo vidli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] paradižnika se bomo izogibali še najmanj do 1 leta, ker je alergen. kislo repo pa je jedla pri ca.8m, pa dobi vedno grozen plenični izpuščaj po njej. do zdaj jo je jedla 2krat, pa jo bom zaenkrat pustla pri miru, ker dobi res ful vneto ritko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: Zelenjava (2.3.2008 20:27:28)

Kdaj ste prvič dale jesti zelje, repo?

Kislo zelje lansko zimo, pri letu in pol.
Poleti ga ne kuham.  

Kislo repo pa to zimo, se mi zdi.

Stran: [1]